Најновије

БАЈРАКТАР УДАРИО НА РУСЕ: Ердоганов зет сматра да је његов дрон непобедив, стигао оштар одговор руског војног експерта

Војни аналитичар Виктор Мураховски критиковао је изјаве Селџука Бајрактара, власника турске компаније "Бајрактар", који је рекао да руски системи за електронско ратовање не могу ништа њиховим беспилотним летелицама ТБ2.

"Бајрактар" (Фото: Јутјуб)

Руски стручњак је рекао да турски бизнисмен не познаје довољно добро руске системе за електронско ратовање, и истакао је да Русија поседује комплексе способне да "потисну" сателитске и навигационе системе које користе беспилотне летелице, укључујући и Бајрактара.

- НЈегова изјава је само неразумна реакција на обарање "Бајрактара" у неким сукобима у којима су коришћени - рекао је Мураховски.

Армија Руске Федерације поседује више система који представљају попасност за дронове, а међу њима се највише истиче ТОР-М2КМ. Тај систем може истовремено да прати чак 48 циљева, и како наводе стручњаци дронови немају шансе ако уђу у подручје деловања тог оружја.

Селџук Бајрактар је иначе зет турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, и многи сматрају да се захваљујући томе наметнуо као главни произвођач дронова за турску војску.

Бајден не зна шта га је снашло, Трамп креће у коначни обрачун! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА