Најновије

ПУТИН: Руске вакцине су ефикасне против свих сојева короне! А имамо 3.500 мутација!

Руске вакцине се ефикасно боре против нових сојева вируса корона које се шире Европом и светом, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин (фото: pixabay, Правда)

“Како су ме обавестили, вакцине које данас имамо ефикасне су против ових сојева који данас плаше све у Европи и не само у Европи. Испитивања ових вакцина које се суочавају са вирусом показују да су наше вакцине ефикасне против ових сојева“, истакао је Путин на састанку са директором Федералне медицинско-биолошке агенције Вероником Скворцовом.

Са своје стране, Скворцова је то потврдила и навела да је до данас у Русији идентификовано 3,5 хиљада мутација вируса корона.

„Све су оне заправо једнонуклеотидне, неутралне и немају значај за ток инфекције вирусом корона и представљене су појединачно, са изузетком седам мутација, чија преваленција прелази 5 одсто у нашој популацији“, објаснила је она и додала да све руске вакцине добро функционишу.

Тренутно у Русији постоје три вакцине против вируса корона. „Спутњик Ве“ коју је развио Институт „Гамалеја“ је прва вакцина у земљи и у свету и Министарство здравља Русије ју је регистровало у августу прошле године. Други препарат је „ЕпиВакКорона“ Научно-истраживачког центра „Вектор“. Трећа вакцина против ковида је „КовиВак“ коју је развио Центар „Чумаков“.

Осим тога, Руски фонд за директне инвестиције поднео је захтев за регистрацију још једне вакцине – „Спутњик лајт“. Она се разликује од класичног „Спутњика“ у томе што је једнокомпонентна.

Како су Руси спржили џихадисте, погледајте ОВДЕ.

Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА