Најновије

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМИЛИ НОВИ УДАР НА РУСИЈУ: Вашингтон и Брисел се удружују против Москве, Кремљ послао упозорење

Ове недеље САД планирају да уведу нове санкције Русији због случаја Алексеја Наваљног, јавио је Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе у америчкој администрацији.

Путин (Фото: kremli.ru)

Према информацијама телевизије, америчка ограничења ће бити одговор на „тровање и затварање“ Наваљног. Како су саопштили саговорници Си-Ен-Ена из Беле куће, садржај предстојећих санкција је још увек тема дискусије. Конкретне мере ће бити донете наредних дана.

Вашингтон ће увести санкције, у координацији са ЕУ.

Русија ће одговорити на нове санкције ЕУ због случаја Алексеја Наваљног, a каква ће бити реакција још није познато, рекао је заменик министра спољних послова Александар Грушко.

„Када буде акција, биће и реакција“, додао је он.

Како ће тачно реаговати Русија, дипломата није прецизирао. Према његовим речима, сада је бесмислено „гледати у шољу кафе“.

Грушко је приметио да одлука Европске уније да одобри санкције у случају Алексеја Наваљног није изненадила Москву, али да су такве акције деструктивне за билатералне односе.

"То за нас није изненађење. ЕУ наставља да иде апсолутно кривим путем. То је апсолутно ћорсокак који има деструктиван ефекат на билатералне односе и ни на који начин не задовољава интересе самих европских земаља."

Стални представници држава чланица ЕУ на јучерашњем састанку покренули су техничку процедуру за састављање нове санкционе листе због наводних кршења људских права, која би требало да укључује руске грађане умешане у хапшење Алексеја Наваљног, саопштио је раније извор у ЕУ за РИА Новости.

Министри спољних послова Европске уније на састанку 22. фебруара донели су политичку одлуку о проширењу личних антируских санкција.Како су медији раније известили, нове санкције ће се вероватно увести против „директора Истражног комитета, директора Руске гарде, генералног тужиоца Русије и шефа Федералне казнене службе“.

Председнику САД црно се пише, један број одредио му је судбину у старту! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА