Најновије

ТРАЈЕ РАТ ЗА СЕВЕРНИ ТОК 2: Немци ће Америма дати шок понуду, ево како гледају на санкције САД

Немачка влада намерава да разговара са америчком администрацијом о укидању санкција "Северном току 2", наводи се у писаном одговору немачке владе на посланичко питање.

Северни ток (Фото: nord-stream. com)

"Чим амерички Сенат потврди изабор за све званичнике и они преузму своје дужности, ова тема ће постати уклучена у званичне разговоре", наводи се у тексту, који је објављен на сајту Бундестага.

Немачка влада је оценила санкције које су уведене за пројекат "Северни ток 2" као мешање у "европски суверенитет", наглашено је у одговору, преноси Спутњик.

Међутим, у Бундестагу нису искључили могућност да САД могу увести санкције немачком фонду који подржава пројекат Северни ток 2 који је основала власт федералне покрајине Мекленбург Западна Померанија.

Пројекат "Северни ток 2" подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње и који ће се простирати од обала Русије, преко Балтичког мора, до Немачке.

У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније, али против изградње гасовода "Северни ток 2" активно се боре Сједињене Америчке Државе, које желе да продају свој течни природни гас у ЕУ.

САД су увеле санкције гасоводу у децембру 2019. године, услед чега је Швајцарска компанија "Олсиз" била приморана да заустави радове на полагању цеви.

Вашингтон и Брисел се удружују против Москве, Кремљ послао упозорење. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА