Најновије

ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ДО ЈЕЗИВИХ ДОКАЗА О ЗЛОЧИНИМА: Вељин клан клао људе, па снимке слао породицама убијених?!

Београдска полиција дошла је до монструозних снимака и фотографија на којима мафијаши из клана Вељка Беливука познатијег као Веља Невоља кољу људе, секу им главе и комадају тела!?!

Хапшење Веље Невоље (Фото: Јутјуб)

Инспектори који месецима спроводе истрагу против ове криминалне банде успели су да уђу у заштићену апликацију 'Скај' која је мафијашима служила као главно комуникационо средство и тамо су пронашли језиве снимке и фотографије!

Играли фудбал са главама

Припадници криминалне групе Вељка Беливука која је последњих година преузела примат у београдском подземљу, комуницирали су искључиво 'Скаја'.

- Дошли смо се до језивих открића од којих ће нека бити и објављена како би се видело о каквим се монструмима овде заправо ради како неко не би случајно имао било какву дилему... Беливуков клан је преко 'Скаја', апликације која користи шифроване податке уговарао све послове, преко ње су диловали наркотике, наручивали убиства, договарали акције... У тој апликацији су пронађени и језиви снимци. На њима се види како убијају људе, како их најстрашније муче, секу им главе! Одсецали су људима језике, носеве, уши, мртве су касапили, секли тела на делове и топили их у киселини... Иживљавали су се на најболесније начине и што је још горе те су видео-снимке прослеђивали једни другима, али су их користили и као претњу за своје противнике и сараднике ако одбију нешто да ураде. Чак су у неколико наврата снимке слали и породицама убијених! - открива извор из истраге.

Коментаришући ова најновија сазнања, бивши оперативац Државне безбедности Божидар Спасић каже да је суровост криминалне групе Вељка Беливука превазишла суровост европских мафија.

- Очигледно је да у јавности тек сада долази до спознаје о каквој се криминалној банди ради, који су јој били методи, и то не само када је реч о ликвидацијама већ и организацији која је функционисала по принципима и правилима италијанске мафије. Везе које је ова криминална група успоставила са деловима државног и парадржавног апарата учинили су њихове припаднике у буквалном смислу недодирљивим. Сигурност у то да их држава не дира направила их је толико бахатима да су се малтене јавно договарали кога ће убити, рекетирати или опљачкати - објашњава Спасић, додајући да су, мафијаши у плану имали и терористичке активности:

- Размењивање слика и разговори о убиствима и убијенима преко мобилних апликација нису забележени чак ни у пракси најсуровијих мафија света. Оружје, крипто телефони и снајпери показују да је ова веома добро организована банда са својом парадржавном подршком имала у плану да са криминалних зверстава пређе у тзв. другу фазу, а то је тероризам у циљу рушења државе и довођења на власт оних који су својим чињењем и нечињењем створили мафију - каже Спасић.

Застрашујуће методе

Са њим се слаже и бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић који истиче да су се криминалци Веље Невоље служили колумбијским и мексичким методама и праксом дугом 20 година.

- Све то делује веома застрашујуће... Снимају мучења и убијања, затим шаљу противницима, политичарима или новинарима које треба да заплаше. То је пракса коју имају најопаснији картели у Јужној Америци... Комуницирање о убиствима и ликвидацијама показују да су се осећали безбедно, охоло и бахато. Сматрали су да имају подршку делова полиције, појединих политичара, делова тужилаштва и судова. Тако су имали храбрости да снимају ужасне ствари и шаљу једни другима - закључује Ницовић.

Вашингтон и Брисел се удружују против Москве, Кремљ послао упозорење. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА