Најновије

РАША ТУДЕЈ: Израелски авиони у пратњи америчког бомбардера Б-52 у очигледној „демонстрацији силе“ Ирану! (ВИДЕО)

Два америчка бомбардера Б-52 извела су прелет у пратњи израелских борбених авиона у демонстрацији силе „пресудне у одржавању безбедности израелског и блискоисточног неба“, саопштила је израелска војска.

Израелски авион. (Фото: iaf.org.il)

Израелски борбени авиони Ф-15 пратили су америчке бомбардере током дела путовања ваздушним простором земље, потврдиле су Израелске одбрамбене снаге у саопштењу, објављујући неколико фотографија и видео снимак вежбе.

На осталим деловима руте, америчке стратешке бомбардере пратили су саудијски и катарски авиони, према саошптењу Централне команде америчке војске.

Према подацима о праћењу лета, бомбардери су полетели из ваздухопловне базе Минот у Северној Дакоти у другој таквој вежби под управом председника Џоа Бајдена. Такви летови били су уобичајени и последњих месеци председовања Доналда Трампа.

Баш као и израелска војска, америчка војска такође није директно споменула Иран, али је саопштила да је прелет извршен да би се „одвратила агресија“ и уверили савезници у „посвећеност САД-а безбедности у региону“.

Усред непрекидно високих тензија у региону, израелски министар одбране Бени Ганц отворено је говорио о Тел Авиву који непрестано ажурира своје планове за потенцијални удар на иранске нуклеарне објекте, те је чак и показао мапу потенцијалних циљева у недавном интервјуу за "Фокс њуз", а које је ТВ канал одлучио да замути.

Као одговор Ганцу, ирански министар одбране Амир Хатами упозорио је јуче да ће Техеран "сравнити Тел Авив и Хаифу са земљом" ако Израел покуша да нападне Исламску Републику.

Додик активира Анекс 10 Дејтонског споразума, сада је јасно чега су се толико плашили! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА