Најновије

Палмер саопштио план међународне заједнице за дијалог Београда и Приштине!

Амерички помоћник државног секретара Метју Палмер изјавио је да је добро што су приоритети лидера Самоопредељења Аљбина Куртија борба против корупције и добро управљање, али је нагласио да међународна заједница очекује наставак дијалога Београда и Приштине, преноси Љајми.

Метју Палмер. (Фото: Јутјуб)

Палмер каже да је добро што су приоритети Куртија усмерени на решавање питања у унутрашњој политици и истакао да свет очекује да његова влада ради и на решавању питања у спољној политици.

„Косово ће морати да се укључити у спољну политику, а посебно у дијалог са Србијом. Уверен сам да ће Курти и његова влада радити и на унутрашњој и спољној политици", каже Палмер.

Палмер сматра да је могуће постићи договор са Србијом у овом мандату владе Косова, али каже да је тешко одредити рокове. Он иситиче да је спреман за сарадњу ​​са Куртијем са којима је радио и у прошлом мандату.

„Имао сам добре односе с Куртијем док је он у претходном мандату био премијер. Познајем га дуги низ година и сматрам да он ставља у први план све оно што је у најбољем интересу Косова. Пре свега поздрављам прилику да радим са њим и његовом владом на нашим заједничким приоритетима," рекао је Палмер.

Мајка молила Ђинђића да не испоручује Србе Хагу, он јој ово одговорио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА