Најновије

ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА: Односи Америке и Русије никад гори, Путин је шмекерски одговорио Бајдену!

Амбасадор Србије у Руској федерацији Мирослав Лазански изјавио је данас да односи Москве и Вашингтона никада нису били лошији, те да су лошији него што су били за време Хладног рата.

Мирослав Лазански. (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је повлачење руског амбасадора из Вашингтона на консултације у Москву дипломатски потез који показује на неки начин снижавање нивоа дипломатских односа, као и да су односи двеју земаља у кризи.

- Односи између Русије и САД су у овом часу у некој врсти ћорсокака, без обзира што је уговор о стратешком нуклеарном наоружању СТАРТ продужен аутоматски на следећих пет година, али реторика која долази из Вашингтона за Русију није прихватљива - рекао је Лазански.

Оценио је и да је коментар руског председника Владимира Путина на изјаву америчког председника ДЖоа Бајдена "шмекерска и џентлменска порука са високим стилом".

Говорећи о евентуалним потезима Русије на најављене нове санкције на неке руске производе, Лазански каже да ће одговор Москве сигурно бити реципрочан.

- У овом часу се поставља питање где је излаз из свега овога јер ће Русија као једна светска супер сила реципрочно одговорити на сваку врсту нових санкција САД било да су оне персоналне или обухваћене неким сегментом економије - рекао је Лазански.

Вучић наручио два милиона најскупљих вакцина, ево какав је одговор добио Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА