Најновије

ЦВИЈАН О ВУЧИЋУ: Он је диктатор! (ВИДЕО)

"Немам намеру, нити сам такав човек да климам главом као што то данас многи воле да раде и да подржавам једнога лидера, који је данас већ увелико постао диктатор", овако је адвокат Владимир Цвијан, за чију је смрт стару три године Србија сазнала тек пре четири дана, говорио о председнику Александру Вучићу.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

- Оно што данас Александар Вучић ради везе нема с оним програмом који смо обећали грађанима. Ми смо грађанима обећали нова радна места, обећали смо инвестиције, бољи живот, веће слободе и веће медијске слободе. За узврат смо добили масовна отпуштања, повећање пореза, јако тежак живот и једну диктатуру - говорио је некадашњи члан, а затим и отворени супарник Председништва СНС Владимир Цвијан у емисији "Без цензуре".

Цвијан је тада рекао и да ситуација у Србији под Вучићем подсећа на деведесете.

- Ми опет имамо затварање и гушење медија, у чему је Александар Вучић и 1999. године показао да је врло умешан. Имамо опет пребијање људи на изборима, поново имамо један економски слом Србије. Једино што грађани виде је борба одређених фракција у Српској напредној странци - ко ће доћи на ово место - рекао је он.

Цвијан је објаснио и како је настала је општа забуна када је покушао да се кандидује против Вучића и да су "тадашњи коментари на кандидатуру били заиста као да смо се вратили у доба стаљинизма".

- Напрасно сам избачен из странке, нема везе шта пише у закону и шта пише у Уставу, важно је његово мишљење. Ми не говоримо о једној партији, ми говоримо о једном човеку. То је сада партија у којој један човек преузима сву власт у држави, користећи незаконите методе, користећи неуставне методе. Иза те подршке стоји јако мала излазност грађана, иза те подршке стоје исти они батинаши од малопре и куповина гласова - истакао је Цвијан.

Он је тада рекао и да је "Александар Вучић кренуо у обрачун са оним истим медијима који су му озбиљно помогли да се изнесу идеје СНС-а и да се у крајњој линији и победи".

- Прво он оптужи у медијима да је неко крив, донесе пресуду, тај неко оде у затвор. У Србији нема борбе против организованог криминала, нема борбе против корупције... Не сећам се ни да је Вучићу сметало кад се четири пута лично налазио са Мишковићем да се праве одређене комбинације. Али му је сметало кад сам ја дошао и рекао да су то политичка хапшења и да је у питању рекет. И у правној држави се не сме десити да због личног сукоба једног човека са неким другим човеком неко заврши у затвору. А то се управо данас дешава, зато што Вучић држи све полуге власти - закључио је Цвијан.

Подсетимо, Цвијан, некада један од најближих сарадника Бориса Тадића, прешао је 2010. године у СНС. Међутим, убрзо је схватио у шта се упустио. У отвореном писму Председништву СНС и Александру Вучићу, Цвијан је објаснио да се у ту партију учланио јер је веровао у програм и идеју да никада више неће један човек владати Србијом, што се није десило.

По напуштању СНС-а Цвијан је напустио и Србију. Упућени су тврдили да су га виђали у Чикагу, а тело Владимира Цвијана пронађено је 5. јануара 2018. године у Дунаву, два километра од Панчевачког моста, у Београду. Тужилаштво се о овом случају огласило, а јавност сазнала, тек после три године и нешто више од два месеца. 

Вучић хапси сопственог министра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА