Најновије

БЕЖИ ОД ИГЛЕ! Вучић 22. августа 2020: Први ћу да примим вакцину!

Зашто председник Србије Александар Вучић и поред силних најава вакцинисања није нашао за сходно да своје обећање грађанима и испуни, питање је на које и даље не постоји одговор.

Александар Вучић. (Фото: pixabay. com/pravda.rs)

Вучић је још 22. августа 2020. године рекао да ће примити "прву вакцину која дође и баш ме брига која је", те додао да чека наши стручњаци кажу да је добра.

- Ја ћу примити прву вакцину која буде дошла у Србију да би људи могли да виде колико верујемо у то и колико је важно. Ја ћу да примим од првог произвођача, ко год да буде - поновио је исту ствар председник у октобру прошле године.

Онда је избегао да одговори на питање новинара Н1 и рекао да ће вакцину примити:

- Када ми ви са Н1 кажете да је нека вакцина лоша, ја ћу баш ту да примим, само да бих показао народу да су све вакцине добре - рекао је Вучић.

"Како би показао људима да је кинеска вакцина безбедна и квалитетна" обећао је да ће се вакцинисати управо Синофармовом вакцином за десетак дана. То се међутим није десило за десетак дана јануара 2021.

Зато је истог месеца након притиска јавности најавио да ће "вероватно за викенд да прими кинеску вакцину".

- Позивам људе да се вакцинишу, а ја ћу смети и имати право да то учиним када се вакцинише више од милион и по, два милиона људи - објаснио је у фебруару Вучић и створио утисак да вакцину није примио из солидарности са грађанима.

Ова бројка вакцинисаног становништва претекла је одавно, а он је у марту објашњавао како је "желео кинеску, али коју год да ми кажу ја ћу да се вакцинишем".

- Пошто сам рекао да ћу да будем са својим народом, ја ћу у четвртак или петак у Мерошину или Жагубицу и примићу баш кинеску вакцину - навео је председник.

У марту је вакцинацију обећавао још два пута и објаснио да "имамо мањак вакцина у овом тренутку", те да чека испоруку и верује да ће се вакцинисати крајем недеље.

Обећање је онда уследило и пре два дана када је по ко зна који пут изјавио да ће примити Синофармову вакцину. Ако обећање о вакцинацији буде испуњавао као сва остала, сасвим је могуће да се председник можда никада неће ни вакцинисати.

Немачки вицеканцелар за формирање војске ЕУ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА