Најновије

ЏО ХОЋЕ ДА ПРЕГАЗИ СВЕТО ПРАВИЛО САД! Америка би могла да повуче потез због којег је много пута критиковала и Србију!

Велики амерички произвођачи аутомобила, ауто делова и Уједињени синдикат радника ауто индустрије (УАВ) позвали су председника Џоа Бајдена да се заузме за "свеобухватан план" за електрична возила (ЕВ) и затражили позамашне пореске олакшице и бројне друге финансијске подстицаје. Другим речима, на тај начин би се држава умешала у слободно тржиште, правило у које се Американци куну као у свету краву. Осим када им слободно тржиште не одговара...

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Њихови захтеви, изнети у писму на шест страница датираном 29. марта, долазе уочи сутрашњег Бајденовог представљања предлога улагања у инфраструктуру, вредног три или више билиона долара, који би могао да обухвати и знатну подршку производњи електричних возила и опреме за пуњење ЕВ, извештава Ројтерс.

У писму УАВ-а и две главне трговинске групације ауто индустрије наводи се да у САД тренутно има само 1,5 милиона електричних возила од укупно 278 регистрованих путничких аутомобила.

„Потребан нам је свеобухватан план који узима у обзир садашњу реалност на тржишту“, пише у писму у које је увид имала британска агенција.

Даље се додаје да "ни тренутни тренд прихватања ЕВ-а од стране потрошача, нити постојећи ниво савезне подршке на страни понуде и потражње, нису довољни да земља оствари у сектору транспорта циљану нето нулту емисију угљеника у будућности".

Бела кућа није за сада дала коментар поводом овог писма.

Да ли свет очекује друга глобална пандемија? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА