Најновије

"Вучић је незналица, говори лажи и глупости!" (ВИДЕО)

Лидер покрета Љубав, Вера, Нада Немања Шаровић назвао је председника Србије Александра Вучића незналицом, јер је изјавио "лаж и глупост да задуживање у износу од 2,3 млрд € уз повећање БДП-а у истом износу неће повећати стопу јавног дуга у односу на БДП."

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

- Председник, незналица! Евентуални раст БДП-а за 2,3 милијарде €, не значи да ће у буџету бити додатне 2,3 млрд€ за инвестиције. Још је већа лаж и глупост да задуживање у износу од 2,3 млрд € уз повећање БДП-а у истом износу неће повећати стопу јавног дуга у односу на БДП - написао је Шаровић на Твитеру коментаришући Вучићеву изјаву да раст БДП од 5% (2,3 милијарде евра) значи да тај новац може да се "баци", односно уложи у пројекте, а да неће порасти стопа јавног дуга.

- 5% раста, то је људи, то је 2,3 милијарде, 2,4 милијарде на годишњем нивоу. То значи да можете 2 милијарде и 300/400 (милиона) да се погрешно изразим да баците, али не у бунар. Да баците у добре пројекте, у инфраструктуру и да вам се то не види, зато што вам неће порасти стопа јавног дуга у односу на бруто домаћи производ. И тако земљу гурате напред, и тако земља стално иде напред, а јавне финансије под потпуном контролом - гласи Вучићрва спорна изјава.

Медојевић очитао лекцију Милу Ђукановићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА