Најновије

ОРУЖАНА СИЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Овако обележавају свој дан (ВИДЕО)

Служењем парастоса и полагањем венаца на Централно спомен-обележје погинулим и несталим припадницима МУП-а у Бањалуци, обележен је Дан полиције Републике Српске.

Полиција Српске (Фото: МУП Републике Српске)

Венце на Централно спомен-обележје полажили су председница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић и српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Председница Српске је поручила да је полиција Републике Српске једина оружана и униформисана сила Републике и један од њених основних стубова и ослонаца.

Српски члан и председавајући Председништва БиХ изјавио је да без снажне институције каква је Полиција Републике Српске не би могло доћи до одбране Српске, али и очувања њене слободе, те поручио да грађани Српске морају имати додатно поверење у полицију јер она ради у њиховом најбољем интересу и гарантује стабилност Српске.

Министар Лукач је поручио да су сви у Републици Српској вечно захвални погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова, њих 782 који су дали животе за одбрану Српске.

Претходно је код спомен-обележја испред зграде Полицијске управе Бањалука, за све погинуле припаднике, служен парастос, положени венци и прислужене свеће.

Како Српска иде ка самосталности, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА