Најновије

ВУЧИЋ ОПЕТ СЛАГАО! Карте за воз поскупеле!

Први пут после 10 година цена карата за воз је поскупела за 15%, па је председник Србије Александар Вучић опет ухваћен у лажи. Уместо неколико пута помпезно најављиваних 1.000, након овог поскупљења, карта на релацији Београд - Нови Сад коштаће 1.150 динара!

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

У "Србија возу" кажу да су цене промењене после десет година, а да се у међувремену доста тога урадило како би возови били чисти и да би постали поуздан вид превоза. Јер, чисти воз кошта, то је луксуз... Иначе, док СНС није дошла на власт, возови су били прљави.

Због тога имамо питања за председника Александра Вучића:

Председниче, док се не заврши пруга, а рекли сте да је то најкасније до краја 2021. или фебруара 2022, колико ће коштати та карта, 1.500 или можда 2.000 динара? Да ли ће опет поскупети? Какви су то чајеви и кафе, које улазе у цену карте, како сте Ви најавили, па је карта тако папрено скупа?

- Имаћемо најлепше возове у Европи, до Новог Сада ће стизати за 27 минута, имаћете бесплатан чај и кафу уз карту која ће коштати око 1.000 динара - рекао је недавно Вучић.

Када би се возио возом, а не хеликоптером или скупоценим службеним аутомобилом, можда би председник Србије имао осећаја за обичне грађане, па не би мислио да је карта од 1.000 динара "јефтина".

Како су јавили медији, путовање од Београда до Ниша у првом разреду сада кошта 1.413 динара, док је карта за други разред 962 динара.

Од Београда до Ниша има преко 200 километара пруге, а карта у првом разреду је само 1.413 динара. Насупрот томе, пруга Београд - Нови Сад има око 75 километара дужине, а карта кошта поменутих 1.000, односно сад већ 1.150 динара.

С обзиром на то да је Вучић прошлог лета најавио и модернизацију пруге Београд - Ниш, која би требало да буде окончана до 2023. године, поставља се питање колико ће та карта коштати, ако је уопште модернизују? Буде ли се Вучић водио истом логиком као за пругу до Новог Сада, цена неће бити испод 3.500 - 4.000 динара.

Али, ми ипак живимо у златном добу, економија букти, помоћ државе на све стране...

Имаће народ пара, зар не? Бар ће чај и кафа бити бесплатни.

Милове присталице синоћ "шириле лудило" и протестовали у Никшићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА