Најновије

БАЈДЕН ПОЗВАО ПУТИНА: Састанак на територији треће земље!

Бајден је нагласио непоколебљиву посвећеност САД подршци суверенитета и територијалног интегритета Украјине и позвао Русију да смањи тензије.

Бајден (Фото: Јутјуб)

Председник САД Џо Бајден у телефонском разговору са руским колегом Владимиром Путином предложио је да одрже састанак у трећој држави, саопштила је Бела кућа.

„Председник Бајден је потврдио свој циљ: изградња стабилних и предвидљивих односа са Русијом у складу са интересима САД и предложио одржавање састанка-самита у трећој држави у наредних месец дана ради разговора о целом спектру питања са којима се суочавају САД и Русија“, наводи се у саопштењу.

Током телефонског разговора, Бајден је изразио забринутост „изненадним“ повец́авањем руских војних снага на граници са Украјином.

Бајден је нагласио непоколебљиву посвећеност САД подршци суверенитета и територијалног интегритета Украјине и позвао Русију да смањи тензије.

Два лидера су разговарала и о регионалним и глобалним питањима, укључујући намеру обе државе да воде дијалог о стратешкој стабилности, о бројним питањима која се тичу контроле наоружања и безбедносних претњи.

Амерички председник је саопштио руском колеги да ће Вашингтон чврсто бранити своје интересе у случају сајбер напада и мешања у изборе.

Руски МиГ-31 пресрео хиперсонично оружје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik International

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА