Најновије

ГРИЦКАЊЕ УСАНА, НЕВЕРИЦА И "МОША" Како је Тома Мона бацио у очај Вучића! (ВИДЕО)

Да ни Александар Вучић није у стању да уживо слуша изливе удвориштва Томислава Момировића, сведоче и изрази лица и гримасе које је правио током говора министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, приликом отварања дела обилазнице око Београда.

Тома Момировић и Александар Вучић. (Фото: Твитер видео)

Откако је вољом свемоћног Вучића постао министар, Момировић не престаје да обасипа свог патрона изливима љубави и дивљења. Толико да је све то чак и Вучићу постало дегутантно и непријатно.

- И, господине председниче, као да околности нису биле такве да морате да водите ову земљу и народ и кроз најтеже поплаве у савремено доба. Као да није било довољно компликовано да изградимо, тј. прво да спроведете фискалну консолидацију, која нам је омогућила да изградимо све ове пројекте или да покренемо ове пројекте које сам мало пре навео. Као да судбина није била довољно изазовна да Вас стави на чело ове државе у току најгоре епидемије у савременој историји, у којој ми имамо сву медицинску опрему, а нарочито вакцине, у највећем броју у Европи, што је, вероватно, један историјски куриозитет - започео је Момировић, док је Вучић у друштву кинеске амбасадорке Чен Бо, правио бесне гримасе, мигољио се, гризао усне...

Но, Момировић се није заустављао.

- Ви сте дошли, односно, и ми сви који смо са Вама, у ситуацију да морамо да решавамо и пројекте који се вуку, не једну деценију, не две деценије, него често по пет деценија. Најгори пример је, вероватно, обилазница око Београда. За мене ово отварање заиста представља једно велико задовољство. Сви знате за непријатност коју сам имао пре једно месец дана. Ми то можемо да урадимо. Ако сте Ви могли да обезбедите вакцине и ако сте могли не само да вакцинишете грађане Србије, него да дате подршку целом региону, ако смо могли да покренемо све ове пројекте, можемо да ставимо у историју и причу о обилазници око Београда - наставио је Момировић и додао:

- То нама више не треба, ми то морамо да урадимо. На крају, заиста бих желео да се захвалим, то осећам као велику обавезу, и људима у Путевима Србије, људима у Коридорима, нашим партнерима из Азвирта и Павер Чајна и свим овим радницима. Притисли смо их поштено, издржали су притисак. Радили смо 24 сата претходна два месеца. Још једном, извињавам се што сам отегао са овом причом и хвала свима.

Ипак, бесном Вучићу није било јасно о каквој непријатности говори Момировић, који је алудирао на сада већ чувени разговор са извођачима радова баш на обилазници око Београда, када је тренирао строгоћу над њима.

- Само нешто, Томо, немојте, ја немам појма о каквој непријатности говориш, немој да мислиш да оно кроз шта си ти прошао да сви људи морају да знају - поручио му је Вучић.

Да Момировићу, којег је Вучић "узео на зуб" и тренира строгоћу над њим, 29. април није био баш његов дан, сведочи и сцена када му се обратио грађанин упитавши га о експропријацији земљишта код Бубањ потока, на шта је Момировић одговорио да није тренутак да се прича о томе, јер присуствују свечаном чину.

У разговор се одмах умешао и Вучић.

- Полако, не слажем се, и не интересују ме свечани чинови. Могу да Вас замолим да останете са (директором Путева Србије Зораном) Дробњаком да у току дана решите проблем, и да пошаљете мени писмо, па ћу ја сам проверити. Не интересује ме где је проблем – решите проблем - спустио је Вучић Момировића на земљу.

Ипак, то као да није задовољило непознатог грађанина, те се након Вучићевих речи руковао са кинеском амбасадорком, а вешто је избегао покушај првог човека СНС да и он пред камерама покаже колико му је стало до проблема грађана, те је покушао да га ухвати за руку.

Киргистан и Таџикистан постигли договор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА