Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ ИДЕ НА МАЊАЧУ: НАТО није ништа посебно

Војна вежба америчке војске и Оружаних снага БиХ на Мањачи није била ништа посебно, али је очигледно да су неки из Сарајева покушали да од тога направе велику помпу, оценио је данас српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Војска Србије (Фото: Војска Србије)

Додик је рекао да "нико од политичара из Републике Српске није био ту, нити је требало да буде", док се, како је навео, политичари из Сарајева нису либили да дођу и "парадирају" на Мањачи.

Додик сматра да то није помогло никоме, па ни њима и оцењује да се на тај начин појача поларизација у БиХ.

- Мислим да је требало да оставе војску да ради своје послове, за шта је она и задужена, а не да овај начин, поларизацију, која је ионако јасна у БиХ, још више појачавају. Ценим да је било непотребно, али њихов је проблем. Њихова заједљивост, њихов покушај да нешто условљавају. Апсолутно, ако није био сваки члан Председништва, није требало нико да буде - рекао је Додик.

Он је најавио да ће Војска Србије доћи на Мањачу да одржи вежбе и поручио да верује да ће сви из Републике Српске бити на тој вежби.

На Мањачи је одржан део војних вежби америчке војске и Оружаних снага БиХ "Брзи одговор 21", која је део великих међународних маневара "Бранилац Европе 21".

О специјалној операцији белоруског КГБ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА