Најновије

"У ВУХАНУ И ДАЉЕ ЕКСПЕРИМЕНТИШУ!" Мајк Помпео шокирао тврдњама - упозорио на велику опасност!

Бивши директор ЦИА и државни секретар САД Мајк Помпео изјавио је да се на Институту за вирусологију у кинеском граду Вухану и даље изводе тајни војни експерименти и истраживања, као и да постоји много доказа да је коронавирус процурио из лабораторије. Помпео, некадашњи блиски сарадник Доналда Трампа, бившег председника САД, упозорио је на то да се у Вухану изводе опасни експерименти, због чега свету прети опасност од још смртоноснијих вируса.

Мајк Помпео. (Фото: state.gov)

Војна истраживања

Помпео се огласио неколико дана пошто је Џозеф Бајден, садашњи председник Америке, наредио обавештајцима да се у наредних 90 дана утврди порекло коронавируса.

Истрага у Америци - Ангажовано 17 лабораторија

Након што је Бајден наредио обавештајцима да утврде порекло коронавируса, у истрагу се укључило укупно 17 лабораторија из целе Америке које ће детаљно испитати ковид 19. Ове лабораторије поседују рачунаре који могу да обраде велики број података у кратком временском периоду. Уобичајено је да обавештајне агенције прикупљају много више података него што њихови аналитичари могу да ефикасно обраде. Очекује се да напредни алгоритми пронађу одређене обрасце у мору информација како би се направио пробој и дошло до закључка. После наредбе шефа Беле куће, истрага мора бити завршена у року од 90 дана.

- Са сигурношћу могу да кажем да ми знамо да су они били укључени у сарадњу са Народно-ослободилачком војском у тој лабораторији. Тако да су се тамо упоредо одвијале и војне активности иако су они тврдили да је реч о строго цивилном истраживању - рекао је Помпео за Фокс њуз и наставио: - Одбили су да нам кажу на чему су радили, одбили су да опишу на чему су радили и одбили су приступ Светској здравственој организацији. Сама операција прикривања наводи на то да се тамо дешавало много тога што ми не знамо. Та лабораторија за испитивање вируса је још тамо и ради. Вероватно да изводи испитивања која су и довела до тога да вирус процури из лабораторије. Само кинеска Комунистичка партија зна одговор, али читав свет заслужује одговор и они морају да нам кажу шта се догодило. Помпео је веома задовољан због Бајденове наредбе да се изврши истрага о пореклу вируса:

Разболели се научници

- Драго ми је што је дошло до тога. Надам се да ће истрага бити озбиљно спроведена. Обавештајна заједница много дуже од 90 дана прати ову ситуацију.

Нови сој - Мутант индијског и британског соја

У Вијетнаму је откривен нови сој коронавируса - комбинација индијског и британског, и може се брзо ширити ваздухом, саопштили су званичници. Вијетнамски министар здравља Нгуијен Тан Лонг је описао најновију мутацију као "веома опасну", преноси ББЦ. Он је додао да је нова мутација брзо преносива, посебно ваздухом. Вируси непрестано мутирају и већина сојева није значајна, али неке мутације вирус могу учинити заразнијим. Откако је коронавирус први пут идентификован у јануару 2020. године, откривене су хиљаде мутација, пише ББЦ. До сада је коронавирус усмртио 3,5 милиона људи, док је више од 170 милиона оболело.

Од почетка пандемије прошле године Помпео заступа теорију о томе да је вирус процурио из лабораторије у Вухану.

- Још од пролећа 2020. постоје докази да је вирус потекао из лабораторије. Знамо да се вирус прво тамо појавио и да се разболело много научника. Тамо су вршена истраживања о томе како да вируси буду што заразнији и смртоноснији. Морамо сазнати шта се догодило како би се то спречило у будућности - рекао је он.  

Амерички војници упали у бугарску фабрику за биогориво током лоше организоване вежбе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА