Најновије

ОКУПИРАН РТС: О Вучићу у Дневнику за више од два сата ниједна негативна реч! (ФОТО)

Радио-телевизија Србије, односно информативне емисије Јавног сервиса, у служби су једног човека - Александра Вучића. Није то никаква новост, таква ситуација влада од доласка Српске напредне странке на власт, а сада је и документовано бројкама, које говоре колико је на РТС-у доступна критичка реч.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Наиме, БИРОДИ је објавио податке колико је Вучић био заступљен у Дневнику 2 на РТС-у, и том приликом је поређена његова заступљеност од 15. марта до 30. априла 2020. године, као и за исти период у 2021. И разлика је више него очигледна.

Тако је о Вучићу 2020. године позитивно причано 45 и по минута, што је 31,5 одсто. У неутралном контексту о председнику Србије је било речи сат, 38 минута и 38 секунди, а то је 68,3 одсто, док је у негативном контексту поменут свега 13 секунди (0,2 одсто).

Све то даје укупну заступљеност Вучића у Дневнику за месец и по дана 2020. године од два сата, 24 минута и 21 секунду.

У истом периоду у 2021. години председник Србије не нешто мање времена био тема у Дневнику 2, тачније два сата, девет минута и 16 секунди, и то углавном све у позитивном контексту.

Тако је о њему од 15. марта до 30. априла 2021. године позитивно причано чак два сата, један минут и 45 секунди, што је 94,2 одсто укупног времена. У неутралном контексту се Вучић спомињао само током седам и по минута (5,8 процената), док се у негативном контексту уопште није спомињао у овој информативној емисији Радио-телевизије Србије.

Све то довољно говори о томе колико је могуће критички причати о Вучићу на РТС, што је приметио и Милан Антонијевић, бивши директор Фонда за отворено друштво.

- Неутралност се не исплати. То је схватио РТС и спрам тридесет и кусур позитивних процената од укупно 45 минута председника Вучића у Дневнику 2020. дођосмо на сигурних 94 одсто позитивних минута од укупно два сата у Другом дневнику у протеклих 12 месеци. Хвала БИРОДИ на подацима - написао је Антонијевић.

Ниједна негативна реч на рачун Вучића у Дневнику 2, централној информативној емисији на Јавном сервису, довољан је показатељ колико су заправо телевизије са националном фреквенцијом отворене и колико се на њима могу чути критичке речи на рачун власти…

Путин са Шарлом Мишелом разговарао о Белорусији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА