Најновије

ВУЧИЋ О НАСТАВКУ ДИЈАЛОГА СА ПРИШТИНОМ: Већ су почели да нам прете

Председник Александар Вучић изјавио је данас да разговори у Бриселу неће бити лаки, а представницима Приштине поново је поручио да уколико мисле да долазе по оно о чему говоре, не морају ни да путују у Брисел.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Вучић је пренео да у понедељак путује у Брисел, где ће истог дана увече имати поједине састанке и радну вечеру док у уторак следи дијалог.

- Увек сам се дивио онима који, у спортском смислу, пре почетка утакмице прете како ће неког да разбију, а само је питање колико ће друга страна да прими голова... Али, кад утакмица почне, обично се ствари другачије одвијају - рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Зато га, како каже, не интересује шта унапред причају представници Приштине.

- Што се мене тиче, могу сасвим озбиљно да поручим, ако мислите да долазите по ствари о којима говорите, не морате ни да путујете. Али, мислим да је дијалог важан, да је важно да покажемо поштовање према ЕУ, али и због нас је важно да разговарамо да бисмо спуштали тензије и обезбедили сигурност на наш народ на КиМ - рекао је Вучић.

Што се тиче мешања Приштине у то који ће пут Србија да изабере, а поводом изјаве председнице лажне државе Вјосе Османи да је време да "Србија одлучи шта жели", Вучић је рекао да није њихово да о томе одлучују.

- Они одавно, бар јавно кажу да не желе да буду грађани Србије, па их молим да то не чине, јер ми ни већим силама не дозвољавамо да нам се уплићу у наше односе, а камоли лицима која то ничим нису заслужила - рекао је Вучић.

Председник Србије је поручио да се Србија налази на ЕУ путу и то много испред на том путу од оних који би да јој држе лекције.

- Србија је независна и суверена земља и штитићемо интересе својих грађана. А да ће бити једноставно у Бриселу, неће никоме. Они долазе да направе шоу, ми да будемо озбиљни и одговорни и посвећени дијалогу. А резултат пише на крају утакмице, а не пре почетка. То пре почетка сам хиљаду пута гледао - рекао је Вучић.

Су-35 најурио са граница Русије америчког извиђача! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА