Најновије

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ЧЕСТИТАО РУСИЈИ: Блинкен подржао руски народ

Амерички државни секретар Ентони Блинкен честитао је руском народу Дан Русије, уверавајући да се САД залажу за сарадњу са Руском Федерацијом и подржавају тежње Руса за демократијом и владавином закона у земљи, саопштио је амерички Стејт департмент.

Ентони Блинкен (Фото: Јутјуб)

Амерички државни секретар Ентони Блинкен честитао је руском народу Дан Русије, уверавајући да се Сједињене Државе залажу за сарадњу са Руском Федерацијом и подржавају тежње Руса за демократијом и владавином закона у земљи, саопштио је амерички Стејт департмент.

„У име владе Сједињених Америчких Држава честитам грађанима Русије Дан Русије. Овај празник означава значајан корак који је Русија предузела 12. јуна 1991. године, када је одржала своје прве слободне, отворене и поштене изборе и усвојила Декларацију о државном суверенитету Русије“, рекао је Блинкен.

Рекао је: „Користим ову прилику да поново потврдим посвећеност САД да се конструктивно повежу са владом Руске Федерације ради унапређења стабилнијих и предвидљивијих билатералних односа“.

Према његовим речима, Декларација је „признала демократске тежње и суверенитет народа Русије и гарантовала им права и једнаку заштиту у владавини закона, као и право на живот и достојанство“, а САД „су привржене подршци руском народу", који настоји да примени одредбе документа. ...

Како је Зеленски '’ушао у НАТО'’, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА