Најновије

Ђерлек прети: У Србији хаос на јесен, решење обавезна вакцинација! (ВИДЕО)

Претходних недеља смо се претерано опустили и многи сматрају да је коронавирус прошлост, иако је он и даље ту, изјавио је за ТВ Пинк генерални секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

Мирсад Ђерлек (Фото: Јутјуб/ pixabay. com)

- Морамо бити свесни да је вирус међу нама и вреба своју ситуацију. Мере јесу релаксиране и то је добро. Годину и по дана смо били под пресијом и били смо на ивици издржљивости. Добро је да су мере релаксиране, то су нам бројке дозволиле, међутим, основне епидемијске мере попут ношења маски и држања дистанци нису укинуте – упозорава Ђерлек.

Истиче да се маске не носе ни у градском превозу, у тржним центрима, у продавницама...

- Страх ме је да не платимо високу цену ове опуштености – рекао је генерални секретар.

Додаје да је дошло до успорења вакицнације, и да је са јучерашњим даном дато 2.730.000 првих доза вакцине и 2.590.000 других доза.

- То још није довољно да се опустимо, јер са тим бројем вакцинисаних не можемо очекивати мирну јесен. Морамо наћи нове моделе за мотивацију вакцинације - оценио је он.

Према његовим речима, корона може да се победи искључиво вакцинацијом. Ако одзив за вакцинацију буде овако слаб и будемо наставили да се понашамо неодговорно, четврти талас на јесен, а можда и пре, је неизбежан.

- Све вакцине су безбедене и не разумем шта људи чекају. Људи ће доћи у озбиљну ситуацију, а тада ће већ бити касно - рекао је Ђерлек и додао да су хоспитализовани у Србији у 99 одсто невакцинисани.

Упитан да ли треба увести обавезну вакцинацију, Ђерлек је сигуран да би то било добро, јер се на други начин људи неће вакцинисати.

Руси се спремају за светски рат! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА