Најновије

НЕПОЗНАТА ВОЈСКА НАПАЛА АМЕРИЧКУ БАЗУ, УДАРИЛИ ЖЕСТОКО: Себе зову "Побуњеничка бригада", неће имати милости

Новооснована група која себе назива "Лива ал-Тарин" ("Побуњеничка бригада") објавила је видео који приказује напад дронова на војну базу Коалиције предвођене САД-ом у близини града Харира у Ирачком Курдистану.

Америчка база (Фото: US Аir Force)

Напад се догодио 23. јула када је гађана друга највећа америчка база у Ираку дроном "Мурад-4". Према Телеграм каналу "Sabereen News", мета напада био је хангар у којем су били смештени дронови којима управља Централна обавештајна агенција САД (ЦИА).

Напади на америчке војне базе у Ираку, као и на војне базе и позиције у Сирији учестала су појава посебно после ликвидације двојице иранских генерала Касема Сулејманија и Абу Махди ал Мухандиса, вођа "Снага Кудс" и "Хашд ал-Шабија", две шиитске милиције које су се посебно истакле у борбама против Исламске државе.

Америчке трупе одржавају и даље војно присуство у обе земље. У Ираку су фокусирани на обуку ирачких снага и борбу против ИД док су у Сирији главна подршка курдским снагама СДФ, али постоје извештаји у којим се тврди да учествују у пребацивању бораца ИД и њиховом склањању с једне на другу локацију, као и то да учествују у крађи сиријске нафте и културног блага, за шта их оптужује Дамаск.

Чести су удари и на Зелену зону у Багдаду где се налази америчка амбасада, као и на ирачке војне базе уступљене Американцима Ал-Балад и Ајн ал-Асад.

Русија се спрема за судњи дан. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА