Најновије

АНКЕТА "ДА ЛИ СУ УКРАЈИНЦИ И РУСИ ЈЕДАН НАРОД?" РАЗБЕСНЕЛА КИЈЕВ: Није рађена у Донбасу, број оних који су рекли да је огроман!

Више од 40 одсто Украјинаца дели мишљење руског председника Владимира Путина да су Руси и Украјинци један народ, део једног историјског и духовног простора, резултати су истраживања јавног мњења које је спровела Рејтинг социолошка група и објавила данас на својој интернет страници.

Доњецка Народна Република. (Фото: dnr.ria)

- Четрдесет један проценат анкетираних Украјинаца рекао је да мисли да су Руси и Украјинци један народ, али 55 одсто анкетираних Украјинаца, међутим, не дели ово мишљење - рекао је анкетар, преноси агенција Тас с.

Како се наводи, резултати анкете разликују се у зависности од политичког погледа. Идеју да су Руси и Украјинци један народ подржава 65 одсто анкетираних у источној Украјини и 56 одсто на југу Украјине, док се 70 одсто испитаника на западу Украјине не слаже са овим ставом.

Анкета је спроведена од 23. до 25. јула, код 2.500 испитаника и у свим украјинским регијама, осим оних које не контролише Кијев.

Ево шта би све могло да нас очекује после првог августа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА