Најновије

РУСКИ АМБАСАДОР: Претња БиХ није Русија, него они који подривају дијалог конститутивних народа

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов изјавио је да се Русија ни на који начин не може сматрати претњом за БиХ, јер се залаже за свестрани развој равноправних и обострано корисних односа са БиХ.

Игор Калабухов (Фото: Јутјуб)

- Претњу представљају они који јој категорички намећу смернице развоја, мешају се у унутрашње политичке процесе, својим неодговорним деловањем подривају дијалог конститутивних народа, што је једина основа за успостављање климе стабилности и помирења у БиХ - рекао је Калабухов за "Глас Српске".

Коментаришући тврдње одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да је приметан нарастајући утицај Русије и Кине у БиХ, Калабухов је навео да је високи представник у БиХ особа која фокусира напоре целе међународне заједнице, укључујући Русију и Кину.

- Нажалост, последњих година високи представник почео је себе доживљавати, не као посредника у спровођењу Дејтонског мировног споразума, већ као проводиоца искључиво "европске идеје", којој наводно сметају "малигне снаге" - нагласио је Калабухов.

На питање како коментарише Инцков позив упућен ЕУ да се јаче ангажују у БиХ само због јачања утицаја Русије и Кине, Калабухов је истакао да је одређивање приоритета спољне политике искључива надлежност БиХ, а не високог представника и његове канцеларије.

Како је Вучић устукнуо пред Инцком, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА