Најновије

АМЕРИКАНЦИ СЕ ПОВЛАЧЕ! Ситуација веома опасна! Очекују се напади, талибани имају нови захтев

Америчке снаге су у завршној фази евакуације из Кабула, а нешто више од 1.000 цивила на аеродрому чека да се украца пре повлачења војника.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да је ситуација на терену и даље веома опасна, а претња од терористичких напада на аеродрому у Кабулу велика.

Бајден је истакао да је ситуација на терену и даље веома опасна и да се очукује нови бомбашки напад.

Амерички званичник рекао је Ројтерсу да је на аеродрому остало мање од 4.000 војника, у односу на 5.800 колико их је било на врхунцу мисије евакуације, а САД и и њихови савезници извезли су из Авганистана у последње две недеље око 113.500 људи.

Званичник талибана рекао је за Ројтерс да су спремни да преузму контролу над аеродромом, а јуче је било приметно мање људи за евакуацију, док Вашингтон припрема заврштека своје мисије.

Талибани становницима: Предајте оружје

Док је на аеродрому каотично, у остатку Кабула стање је релативно мирно. Талибани су затражили од становника да им предају оружје, рекао је њихов званичник.

"Ситуација је веома опасна - очекујемо нове нападе"

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је синоћ да је нови терористички напад у Авганистану "врло вероватан у наредних 24 до 36 сати"

"Ситуација на терену и даље је веома опасна, а претња од терористичких напада на аеродрому у Кабулу је остала велика. Наши команданти су ме обавестили да је напад врло вероватан у наредних 24 до 36 сати", изјавио је Бајден, преноси "Гардијан".

Талибани: Спремни смо да преузмемо контролу

Талибанске снаге заузеле су положаје на аеродрому у Кабулу и спремне су да преузму пуну контролу , чим америчке снаге оду, изјавили су талибански званичници.

Један од званичника рекао је да су талибанске снаге заузеле већи део аеродрома, осим дела где се још налазе Американци.

"Чекамо коначно одобрење Американаца да осигурамо пуну контролу над ваздушном луком у Кабулу јер обе стране желе брзу примопредају", рекао је анонимно талибански званичник.

Талибански инжењери и техничари спремни су преузети контролу, додао је.

Патријарх Порфирије први пут отворено о противницима устоличења Јоаникија на Цетињу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА