Најновије

ТАЛИБАНИ ОТКРИЛИ НАЈВЕЋЕГ СПОЉНОПОЛИТИЧКОГ ПАРТНЕРА: Обновиће Авганистан

Талибани Кину сматрају својим главним страним партнером, рекао је портпарол те организације Забиула Муџахид, а његове речи преноси "Интерфакс".

Талибани (Фото: Јутјуб)

"Кина (...) представља фундаменталну и изузетну прилику за нас јер је вољна да улаже у нашу земљу", рекао је портпарол талибана. Према његовим речима, НР Кина ће такође помагати у обнови Авганистана након рата.

Он је похвалио кинески економски пројекатЈедан појас – један пут, напомињући да на овај начин Пекинг оживљава "древни пут свиле". Муџахид је рекао да талибани рачунају на помоћ Пекинга у обнови авганистанске рударске индустрије.

Он је посебно издвојио руднике бакра у Авганистану, који се "захваљујући Кинезима, могу вратити у производњу и модернизовати". У закључку, Муџахид је назвао Кину пропусницом за Кабул „на сва тржишта у свету“.

Раније су талибани већ говорили о будућој сарадњи са Кином, као и о жељи да се Турска укључи у процес обнове земље. Талибани су нагласили да желе да добију помоћ од Анкаре у развоју низа области: здравства, образовања, економије, грађевинарства и енергетике.

Како су талибани почели да губе на фронту, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА