Најновије

ПУТИН: Москва нашла баланс између рестрикција и развоја

Председник Русије Владимир Путин сматра да московске власти проналазе равнотежу између присилних ограничења и нормалног развоја у условима пандемије корона вируса.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

"Већ другу годину, нажалост, славимо овај празник (Дан града Москве) у комплексним условима епидемије. Мислим да ће се многи сложити са мном, управо Москва показује пример координисаних ефикасних акција у сузбијању ове претње, проналази равнотежу између присилних ограничења неопходних за заштиту живота хиљада људи и нормално функционисање вишемилионског града, његов развој ", рекао је шеф руске државе на свечаности посвећеној Дану Москве у концертној дворани Зарјађе, пренео је ТАСС.

Додао је да је у томе несумљиво велики допринос градоначелника престонице Сергеја Семјоновича Собјањина, којем се обратио уз аплауз речима: "Ово је ваше постигнуће".

Како је приметио, градоначелник се не боји да преузме одговорност приликом доношења, нажалост, не увек популарних, али неопходних одлука.

"И наравно, треба одати признање читавом московском менаџерском тиму ", додао је председник Русије.

Руски председник је казао и да московски бизнис, индустрија, грађевинарство на много начина нису само показатељи превазилажења последица кризе изазване епидемијом, већ да обезбеђују добре стопе развоја које су већ премашиле ниво из 2019.

"Лекари, медицинске сестре, тимови хитне помоћи - сви медицински радници из престонице, упркос повећаном оптерећењу, умору нагомиланом у овим тешким месецима - ми то одлично разумемо, схватамо да ипак комплетно медицинско особље наставља да ради интензивно, несебично", рекао је Путин.

Он је констатовао да су развијене ефикасне методе лечења, да лекари сарађују са својим колегама у регионима и да су московски научници развили поуздане вакцине Спутник В, Спутник Лајт и КовиВак.

Председник Русије је посебно захвалио свим житељима Москве на њиховом стрпљењу и отпорности, као и добровољцима на њиховом труду.

Како је уништена позиција украјинске војске у Њујорку, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА