Најновије

ПОЧЕЛЕ РАЦИЈЕ ПО ГРАДУ! Кад дођу по тебе, вежу те и одведу у непознато! (ВИДЕО)

Сага о евакуацији је завршена, а они који су остали могу само да завиде онима што су отишли, јер ове прве баш и не чека лагодан живот. Наиме на друштвеним мрежама појавио се снимак талибанских рација у престоници Авганистана Кабулу.

Талибанска рација. (Фото: Твитер видео)

Авганистански новинар Билал Сарвари на свом Твитер налогу објавио је снимак из Кабула о талибанским рацијама људи, којима упадају у куће, вежу руке, а онда их убацују у гепек аутомобила и одводе у непознато.

Поменути догоађај се како пише овај новинар који се налази у егзилу у Канади догодио у насељу Саланг Ват.

Ситуација добнро позната још из грађанских ратова на простору некадашње СФРЈ 1991-1995, а онда и из Ирака 2004-2016, Сирије и многих других конфликтних места, где су непожељни одвођени на сличан начин, а онда им се губио сваки траг.

Тако сад и у Кабулу. За сад се не може прецизирати да ли је овај снимак настао данас, јуче или можда прекјуче, или пре недељу или две. У сваком случају на снимку се види језиви тренутак када мушакрце везане, талибани убацују у пртљажнике аутомобила.

Ма колико год уверавали талибани да они нису стари, већ нови модерни изгледа да није тачно. Што више се губи интересовање светских медија за дешавања у тој централноазијској држави то се терор појачава. Талибанска "Година нулта" је почела а где ће се све завршити је за сад непознато, али тихе ликвидације и одвођења постоје.

Војна вежба "Запад 2021" узнемирила Балтик, Пољску и Украјину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА