Најновије

БАЈДЕН СЕ ТОТАЛНО ПОГУБИО! Тврди да је први посао добио у фирми у Ајдаху! Компанија: немамо податке о томе! (ВИДЕО)

Председник САД Џо Бајден је на догађају у Ајдаху тврдио да је његова "прва понуда за посао“ дошла од локалног предузећа за производњу дрвне грађе и производа од дрвета Боис Каскејд, али компанија каже да "нема записа“ о томе да је то тачно, преноси Њујорк Пост .

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

"Бајден, који је познат по томе да спомиње догађаје који се нису догодили, рекао је да је редовно помињао понуду за посао свом колеги из Сената из Идаха, покојном демократском сенатору Франку Черчу".

"Рекао сам овоме (покојном демократском сенатору) Франку Черчу да сам добио - своју прву понуду за посао, где сам хтео - супруга, покојна супруга и ја смо хтели да се преселимо у Ајдахо јер ми - није шала - то је тако лепа, лепа држава. И био сам на интервјуу за посао у Боис Кескејду", рекао је Бајден.

"У међувремену се десио рат. У сваком случају. Али цела поента је била у томе што сам се увек шалио са Франком. "

"Немамо података о пријави председника Бајдена или о томе да је радио за компанију“, рекла је портпаролка компаније Лиса Чампл за Пост. "Интерно смо проверили наш систем и ништа се није показало", преноси Тхе Роот.

Бела кућа није одмах одговорила на захтев за коментар.

Такође, Пост није пронашао ниједан запис о томе да је Бајден икада причао о овоме у историји свог живота. Буквално су претражили архиву вести и његове мемоаре из 2007. "Обећања која ће се одржати“ и није било говора о компанији или сну о пресељењу у Ајдахо.

Чампл, портпаролка компаније није хтела да тврди да је Биден отворени лажов, приметила је да је председник могао да тражи "запослење у компанији, али да су записи изгубљени када је компанија одустала од неких својих прошлих пројеката, попут бетона, одељења за пластику и текстил “.

"Имали смо разнолик портфолио шездесетих и раних седамдесетих ... па претпостављам да су сви записи избрисани или пренети за предузећа/пројекте у којима више не учествујемо", рекла је она, преноси Пост.

"Не бих желела да спекулишем о томе за какву се улогу могао пријавити 1972. Данас смо произвођач производа од дрвета и дистрибутер грађевинског материјала на велико.“

Пост је навео још неколико пута када је Бајден улепшао живот:

Бајден има својевремено изнео низ лажних или преувеличаних тврдњи. Он је одустао од своје прве председничке кампање 1988. године због скандала који је укључивао плагијат говора и часопис на правном факултету и контроверзе око тврдњи које је изнео о свом академском досијеу.

Али као најстарији председник у историји, Бајденова ментална оштрина такође је често питање јавне расправе.

Бајден је овог месеца лажно тврдио да се сећа "проведеног времена у“ и "одласка“ у синагогу "Дрво живота“ у Питсбургху након масовног убиства 11 људи у октобру 2018. Након што је синагога рекла да није посетио, Бела кућа је рекла да је погрешио и да се позива на телефонски позив са рабином из 2019.

У једном злогласном погрешном наводу, Бајден је 2020. године тврдио да је "имао велику част бити ухапшен“ у Јужној Африци када је "покушавао да види [Нелсона Манделу] на Робенском острву“, где је Мандела био у затвору до 1990. Рекао је Мандела му се на томе захвалио. Касније је признао да то није истина.

Абазовић се извињава цетињанима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА