Најновије

Ко ће заменити Вучића на челу СНС?

Откако је постао председник Српске напредне странке (након оставке Томислава Николића 2012. године) Александар Вучић је приграбио све полуге моћи унутар СНС и слободно се може рећи да у тој странци одлучује само један човек. Ипак, у више наврата је Вучић истицао како неће још дуго бити на челу странке, па се поставља питање ко би могао да му буде наследник.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

За почетак треба истаћи апсурдност Вучићевих најава да ће отићи са чела СНС. Таква обећања давао је још 2017. године, па затим нова из године у годину, али још увек нема назнака да ће икад допустити било коме да води СНС уместо њега. Уосталом, нема сумње да је Вучић научио из примера свог претходника и политичког оца Томислава Николића да одлазак са чела СНС значи неминовни одлазак из политике (у неку скупоцену вилу на Дедињу о трошку грађана, нормално).

У случају такве апсурдне ситуације (да Вучић неком уступи место председника СНС), извиру и потенцијално савршени кандидати за Вучићевог наследника на трону најмногољудније странке у Срба.

1. Тома Мона

Откако је постављен на министарско место (а на Твитеру још много пре тога) из уста Томислава Момировића, познатијег као Тома Мона, не излази Александар Вучић. Пуна су уста Момировићевих хвалоспева упућеним председнику СНС да се једноставно профилише као један од идеалних кандидата на место председника странке. Момировић се, судећи по његовим изјавама, буди и леже мислећи о томе колико је Вучић сјајан, али и колико је и сам Момировић сјајан, јер мисли да је Вучић сјајан. Мало конфузно, мора се признати, али такав је Тома, послушан и конфузан.

Ту је и слична фризура поменутог двојца, спаја их и поред љубави према Вучићу, такође и љубав према путевима, пругама и инфраструктури, али и страствена жеља да малтретирају подређене, најчешће директора "Путева Србије" Зорана Дробњака.

Једина Момировићева мана је то што када се искључе камере моли своје подређене да га "не продају јеб*те", а зна се да уколико жели да буде као Вучић, не сме да моли, већ искључиво да га моле.

2. Ђука

Легенда каже да шта Вучић мисли, Владимир Ђукановић Ђука оде да каже у медијима или на друштвеним мрежама. Кад треба да се попљују саборци у СНС, Вучић помисли - Ђука каже. Када треба да се да нека шовинистичка изјава, образац је исти. Све што Вучић жели да каже у јавности, али не сме јер му је глупо, ту је Ђука да ускочи. Своје поверење према Ђукановићу (не Милу него Ђуки) Вучић је показао када му је указао част да буде приправник у његовог адвокатској канцеларији. Замислите један Ђука да учи најбољег студента у историји Правног факултета, велика је то част.

Уосталом Ђука се понекад усуди да искритикује Вучића, а то је једна права врлина подобна за председника СНС.

3. Андреј Вучић

Мало је људи којима председник Вучић верује, а на самом врху је наравно његов брат Андреј. Андреј се показао као врхунски оперативац, нарочито по месним заједницама у Новом Саду и остатку Војводине, а иако Вучић у својим визијама Србије себе види као монарха, а ко би други могао краља да замени, ако неће његов брат? Добро каже народ: Нема брата док не роди мајка.

5. Сандра Божић

Исто као Пиља, само са много више Ђиласа и Маринике у простим (не простопроширеним) реченицама.

5. Јанко Лангура

Млађани народни посланик и бивши вични голман Јанко Лангура воли и да оде на протесте да мало измалтретира грађане, воли да се покачи са Бошком Обрадовићем и једно 20 пута да му каже да је фашиста, воли да лупета по Скупштини - воли све што воле млади (напредњаци) и Вучић. Зато би могао да буде један од наследника, али је исувише зелен у односу на колеге с листе.

7. Лука Кебара

Рекло би се најслађе за крај, али ово је искрена листа. Лука Кебара је отелотворење Вучића, само без пасивне агресије. Остало не треба додавати, довољно је погледати Кебарине скупштинске наступе.

8. Александар Вучић

Технолошка и медицинска достигнућа света у последњих пар деценија су на нивоу научне фантастике. Из тог разлога само је питање времена када ће клонирање људи бити могуће. У том случају, ко би био бољи кандидат за председника СНС од још једног Александра Вучића. Њему би Вучић највише веровао, а и за њега сматра да је најспособнији. Додуше, клонирање људи је забрањено Уставом Републике Србије (ко не верује, нек прочита члан 24. став 3), али кад је председнику Устав био препрека?

9. Било ко

Ко год да дође, неће бити оригинални Вучић. Јер један је Вучић Александар, такве мајка више не рађа (да опрости Андреј). Уосталом, мало ко може да поверује да би се Вучић одрекао онога што највише воли после себе - моћи и свог Франкенштајна званог Српска напредна странка.

Нападнути телибани! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА