Најновије

"ХОЋЕ ДА НАПРАВЕ КОСОВО КАО НЕЗАВИСНУ ДРЖАВУ!": Додик открио шта се крије иза дешавања на Јарињу

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да међународни фактор ништа није учинио да се спроведу одлуке Бриселског споразума о формирању заједница српских општина на Косову и Метохији.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да су "подвале у Јарињу договорене са неким представницима међународне заједнице".

- Потписан је Бриселски споразум који се тамо не поштује. Говорим то у контексту паралеле између те ситуације и ове овде у БиХ. Они хоће да направе Косово као независну државу, охрабрују Шиптаре да то учине и сада је у фази управо ово што говорим - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, Албанцима се говори да узму шта им одговора из тог споразума, а „ко пита било шта Србе и њихову заједницу општина на том простору“.

- Ми смо то све овде преживели, почев од таблица. Па опет нису успели да интегришу државу БиХ - поручио је Додик, пренела је Срна.

Велики број незадовољних грађана блокирао је административни прелаз Јариње на путу Лепосавић-Рашка из оба смјера због одлуке Приштине да не дозволи улазак на Косово и Метохију возилима са регистарским ознакама градова из централне Србије.

Претходно су специјалне јединице "полиције" самопроглашеног Косова РОСУ распоређене на административним прелазима са централном Србијом - Јарињу и Брњаку.

Приштина је донела одлуку да возила са таблицама из централне Србије морају да имају привремене регистрације тзв. Косова.

Русија је спремна да нападне турске трупе у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА