Најновије

ЈЕЗИВ ПРИЗОР! Талибани обесили мртвог човека насред трга!

Талибани су обесили тело мртвог мушкарца на дизалицу коју су поставили на главном тргу града Херат у западном Авганистану.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

Овај језив призор наговештава повратак неких од њихових ранијих метода владавине, наводи АП позивајући се на изјаве сведока.

Вазир Ахмад Седики, који води оближњу апотеку, потврдио је за агенцију да су четири тела донета данас на трг, а три касније премештена на друге тргове у граду како би били изложени.

Седики је рекао да су талибани објавили на тргу да су њих четворица ухваћени у отмици и да их је полиција убила, а није познато да ли су они погинули у сукобу са полицијом или након њиховог хапшења.

Мула Нуруддин Тураби, један од оснивача талибана и главни извршилац њиховог строгог тумачења исламског закона када су последњи пут владали Авганистаном, најавио је за АП ове недеље да ће они поново извршавати казне погубљења или одсецања руку, мада највероватније без присуства јавности.

Од када су талибани 15. августа заузели Кабул и преузели контролу над земљом, Авганистанци, али и цела међународна заједница су у ишчекивању да виде да ли ће се они поново у провођењу своје власти и исламског закона користити најсуровијим методама, као што су то радили крајем деведесетих.

Француска припретила Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА