Најновије

УБИЈЕНО ВИШЕ ОД 50 ФРАНЦУСКИХ ВОЈНИКА! Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером!

Министарство одбране Француске саопштило је да су милитанти убили француског војника у Малију. Погинули припадник службе идентификован је као каплар Макиме Бласко из Седмог батаљона Chasseurs Alpins, елитних брдско-пешадијских снага француске војске.

Француска војска. (Фото: Јутјуб)

У саопштењу, Министарство оружаних снага је навело да је Балсцо био у делу јединице распоређене у шумовитом подручју близу границе Малија са Буркина Фасом у мисији да уђе у траг осумњиченој милитантној групи коју је раније уочио дрон.

Балско је убијен када су милитанти напали јединицу из непосредне близине. На њега је пуцао снајпериста. Према саопштењу министарства, наоружани нападач који је пуцао у Бласца је убијен. Француска је изгубила више од 50 припадника војске у Малију од покретања операције Баркхане за борбу против терористичких група у региону Сахел 2014. године.

У јулу је председник Емануел Макрон најавио да ће операција Баркхане бити окончана у првом кварталу 2022. године. Једно од најновијих достигнућа француске операције против тероризма било је убиство Аднана Абу Валида ал-Сахравија, вође ИСИС-а у Сахари. Вођа терориста убијен је у августу прошле године у малијској шуми Дангалоус услед удара дрона.

Украјина има два председника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА