Најновије

РУСИ ЛИКВИДИРАЛИ АЛБАНСКОГ ТЕРОРИСТУ! Није успео да побегне, напад је био хируршки прецизан! (ФОТО/ВИДЕО)

Ратни авиони Ваздушно-космичких снага Русије (ВКС) извели су 25. септембра најмање пет ваздушних напада на северно сиријско подручје Африн, које су окупирали Турци. Ваздушни напади циљали су положаје "Шамија фронта" који се налази у близини града Босуфане у јужном делу Африна. Неколико милитаната те групе коју подржава Турска наводно је убијено или рањено у ваздушним нападима.

Руски авион. (Фото: mil.ru)

Руски ваздушни напади били су одговор на напад милитаната које подржава Турска који су у раним јутарњим часовима гађали положај Сиријске арапске војске (САА) који се налази јужно од Африна.

Према новинској агенцији Analitical Network, САА је одбила напад. Најмање пет милитаната је убијено. Нападачи су оставили иза себе противтенковску ракетну бомбу ХАР-66 турске производње.

ВКС је такође одговорила на недавна кршења споразума о прекиду ватре у Идлибу циљајући положаје Хајат Тахрир ал-Шама (ХТС) повезаног са Ал Каидом и њених савезника у различитим деловима региона. Касно 24. септембра, руски ратни авиони бомбардовали су положаје који се налазе на периферији града Дарат Иза у западном делу Алепа.

Дана 25. септембра руски ратни авиони извели су више ваздушних удара на регион. Више од 12 ваздушних удара погодило је јужно, западно и источно подручје Идлиба, као и северозападно подручје Хаме и Латакије. У северној Латакији, милитант који је радио као посматрач на првој линији страдао је заједно са албанским џихадистом током руских ваздушних удара.

САА и њени савезници могли би ускоро да започну велику копнену операцију у Идлибу како би ојачали споразум о прекиду ватре постигнутог уз посредство Русије и Турске прошле године.

Анкара, која има велике, тешко наоружане војне снаге у сиријском региону, вероватно ће предузети мере да заустави такву операцију.

Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА