Најновије

Мештани села Балуга траже састанак са председником Србије! (ФОТО)

Становник села Балуга код Чачка, Братислав Симовић упутио је данас ново писмо руководству државе у коме тражи од председника Србије Александра Вучића да прими мештане тог села како би га упознали са проблемима које имају због изградње ауто-пута Прељина – Појате, чија деоница пролази кроз Балугу.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Он наводи да га је на обраћање председнику Србије подстакао његов састанак са представницима конзорцијума који се бави изградњом Моравског коридора, на коме се говорило о реализацији тих радова.

– Морам признати да сам ја лично импресиониран брзином извођења радова на терену, али и морам нагласити да очекујем исту брзину и у решавању проблема коју имају грађани дуж трасе овог ауто-пута. Волео бих да нас позовете, мене и пар мештана, да Вам предочимо о каквим се проблемима ради и која су нам уставна права погажена – наводи се у писму.

Додаје се да су многи незадовољни мештани села Балуга хтели да крену тракторима за Београд на протест, али да су одсутали јер је „све то већ виђено, а и било је џаба“.

– Надамо да ћете прихватити овај предлог, уједно и молбу нас градјана Србије које институције ове државе слабо разумеју, иако причамо српским језиком, за разлику од људи из поменутог конзорцијума који причају енглески или извођача радова на Моравском коридору који причају турским језиком – наводи се у писму становника Балуге упућеног председнику Србије.

Симовић је пре четири дана, такође у име мештана Балуге, упутио писмо председници Владе Србије Ани Брнабић у коме је захтевао „хитну исплату“ земље која им је експроприсана за изградњу ауто-пута Прељина – Појате и надокнаду за усеве које су пролетос посејали а нису успели да  уберу јер су уништени почетком радова на изградњи трасе ауто-пута.

Мештани Балуге су се пре десетак дана побунили против додатне експропријације њхових плодних њива за одлагалишта и депоновање материјала за потребе изгрдње ауто-пута. После одржаног протеста, под слоганом „Не дамо дједовину“, та експропријација је стопирана.

Село Балуга налази се на траси ауто-пута Прељина-Појате, такозваног Моравског коридора и у том селу биће будућа петља и наплатна рампа за Чачак.

Кривокапић започео консултације о реконструкцији владе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ozonpress.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА