Најновије

САЈЕНТОЛОЗИМА ОДЗВОНИЛО! Спорна религија се нашла на ажурираној листи непожељних на тлу Русије!

На ажурираној листи непожељних на тлу Русије објављеној у петак два кључна ентитета Сајентолошке цркве стављена су на црну листу као "непожељна".

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Називајући сајентологе "претњом по безбедност Руске Федерације", у саопштењу за медије се наводи да су "1. октобра Светски институт за сајентолошку компанију 'Интернационал', Библиотека 'Л. Рон Хабард', као и ЕНЕМО додати на листу организација чије активности Генерално тужилаштво сматра непожељним."

Ова два ентитета су регистрована у Калифорнији и за њих се каже да су од виталног значаја за сајентолошке операције у страним земљама. Додавање на листу "непожељних" значи да држава затвара све локалне канцеларије, а имовину замрзава.

У већини земаља широм света, група се званично сматра религијом и ужива статус ослобођених од пореза. У САД где је пре више од пола века рођен "отац" сајентолога, писац научне фантастике Рон Хабард, ова "религија" и даље изазива огромне контроверзе.

Славне личности попут Тома Круза и Џона Траволте су отворени јавни заговорници религије која између осталог присиљава жене да "ћуте" током рођења детета. О "систему веровања" чудака снимљено је низ документарних филмова и невероватно је да сајетнологе многи у свету гледају као "елиту".

Истрага од 2010.

Од 2010. руске власти истражују рад сајентолошке групе, и њихових великих филијала у Москви и Санкт Петербургу.

Такође, познато је да сајентологија запошљава армију адвоката, што локалним, државним или централним владама често отежава истрагу и забрану "чудака". Пред судовима у свету досад су лако добијали судске спорове доказујући да су религија.

Београд и Бањалука у врху приоритета Москве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА