Најновије

ТЕШКО НАМА! Сенилни Бајден подржао приступање Западног Балкана ЕУ

Амерички председник Џозеф Бајден је разговарао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен о Западном Балкану, и том приликом је изразио снажну подршку наставку процеса приступања земаља овог региона Европској унији, наводи се на званичном сајту Беле куће.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Бајден је током јучерашњег телефонског разговора са Фон дер Лајен потврдио и своју подршку Европској унији, кључном партнеру Сједињених Америчких Држава, и своју посвећеност наставку примене резултата постигнутих на самиту САД и ЕУ у јуну, наводи се у саопштењу Беле куће.

Они су разговарали и о важном послу америчко-европског Савета за трговину и технологију, који се састао у Питсбургу 29. септембра, како би се обезбедило да правила која регулишу глобалну трговину и кључне и нове технологије, буду укорењена у демократским вредностима и тржишним принципима.

Бајден је нагласио важност омогућавања прекограничног протока података и изједначавања услова у међународном пореском систему.

Амерички председник је такође поздравио обновљену сарадњу САД и ЕУ у вези са ковидом-19 и предузимање корака за решавање климатске кризе, уочи самита КОП-26 у Глазгову касније овог месеца.

Председник Бајден је такође нагласио важност блиске сарадње САД и ЕУ у Индо-Пацифичком региону.

Само 127 људи се пријавило за визу у Великој Британији, криза са снабдевањем се наставља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА