Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА СА РУСИМА УМАРШИРАЛА У НАСИБ: Побуњеници предају оружје, али неко још увек убија Асадове борце!

Сиријске власти су 9. октобра покренуле процес помирења у источној Дари уз подршку Русије. Јединице Сиријске арапске војске (САА) и снаге руске војне полиције ушле су у град Насиб, где се налази гранични прелаз са Јорданом. Центар за помирење отворен је у граду према споразуму који је постигнут раније ове недеље.

Сиријска војска. (Фото: ria.ru)

Десетине наоружаних нападача из Насиба и оближњих градова Ом Елмиатин и Таебах вец́ су посетили центар и предали оружје како би се придружили процесу помирења. Вец́ина наоружаних људи тражена је због војне службе или због напуштања САА.

Нови процес помирења под покровитељством Русије постигао је велики успех у Дара ал-Баладу, јужном делу града Дара, као и у западном и северном делу провинције у последњих шест недеља. Према подацима Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, до сада се процесу придружило више од 5.000 наоружаних побуњеника.

Наоружани побуњеници предали су више од 800 комада оружја. Упркос вести о успеху процеса помирења, напади на сиријске снаге и даље трају у Дари. Дана 6. октобра, двојица полицајаца су убијена из ватреног оружја на северу провинције. Иза напада вероватно стоји ИД.

Како би осигурала и стабилизовала Дару, сиријска војска ц́е морати да побољша координацију с локалним побуњеницима. Терористичке групе попут ИД-а представљају претњу за обе стране.

Додик открио - формирано пет експертских тимова за спорне одлуке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА