Најновије

ТРАМП О ВАКЦИНАЦИЈИ: Шта он не би урадио?

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да, да је он још увек на функцији, не би прописао да вакцине против корона вируса буду обавезне, већ би их, уместо тога, "продао" људима, у смислу да се вакцинација темељи на добровољној бази.

Доналд Трамп (Фото: flickr)

Председник САД Џозеф Бајден најавио је прошлог месеца да ће већина запослених у државним установама морати да се вакцинише или да се суочи с губитком посла, али и да компаније са 100 или више запослених морају да захтевају од радника да се вакцинишу или да се редовно тестирају.

"Не бих никоме рекао: Мораш. Гледајте, веома сам поносан на оно што смо урадили са вакцинама", рекао је Трамп водитељу Билију О’Рајлију у интервјуу, а пренео ''Њујорк пост''.

Трамп је у интервјуу истакао да су за мање од девет месеци, за време његове администрације, у Америци произведене три вакцине и да оне заиста добро раде.

Трамп је додао да би он уверавао људе да се вакцинишу, а не би их присиљавао.

"Уверио бих људе да прихвате да се вакцинишу. Не бих их присиљавао... Док сам био председник, није било говора о обавезној вакцинацији. Сви су желели вакцину. Сада многи људи то не желе," истакао је Трамп.

Трампова администрација предводила је развој вакцина против корона вируса, владином операцијом Варп Спид, која је потрошила милијарде у развој и куповину вакцина, наводи ''Њујорк пост''.

Да ли је излаз из енергетске кризе на видику, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА