Најновије

УХАПШЕНО 15 АГЕНАТА МОСАДА: На туђој територији прикупљали податке

Турска је ухапсила 15 особа осумњичених да су радили за израелску обавештајну службу Мосад на турској територији, јавио је данас лист "Сабах".

Хапшење (Фото: Pixabay)

Како је наведено, осумњичени су ухапшени пре две недеље, а Мосаду су достављали информације о турским грађанима и страним студентима који тамо студирају да би после евентуално радили у војној индустрији.

Израелски медији преносе да је провладин дневник такође објавио да је хапшење осумњичених, који су сви Арапи, извела турска Национална обавештајна организација (МИТ) после годину дана контраобавештајног рада.

Осумњичени су праћени годину дана и показало се да су се за то време бавили шпијунажом фокусираном на Палестинце у Турској.

Шпијунаска мрежа је делила информације до којих је дошла са Мосадом за десетине хиљада долара и евра, пише турски лист.

Очекује се подизање оптужнице против осумњичених који су наводно били подељени у пет група од по три члана, а деловали су у четири турске провинције и сви су ухапшени 7.октобра.

Односи Анкаре с Израелом су напети у протеклим годинама и председник Турске Раџеп Тајип Ердоган стално покушава да се представи као бранилац Палестинаца у региону и оштро је критиковао Израел током оружаних сукоба, подсећају израелски медији.

Исламски екстремистички Хамас који влада појасом Газе има командно седиште у Турској.

Ипак, у у јулу је Ердоган позвао новог председника Израела Исака Херцога када је ступио на дужност да му честита.

Ердоган и Херцог дискутовали су о могућностима за сарадњу у области енергије, туризма и технологије и ширењу економских веза две земље.

У саопштењу председничког кабинета је наведено да су "председници придали велику важност наставку контаката и сталном дијалогу упркос свим неспоразумима како би се промовисали позитивни кораци за решење израелско палестинског сукоба који би такође допринели побољшању веза две државе".

Да ли НАТО има доказе за своје тврдње, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА