Најновије

КЕДМИ: САД треба више да размишљају о одбрани, јер тамо руске ракете стижу за само 15 минута

Бивши обавештајни официр Израела и бивши шеф службе Натив, политички и војни стручњак Јаков Кедми, изјавио је да је једна реч руског председника Владимира Путина довољна да драматично повећа јаз између Русије и Сједињених Држава у развоју и стварању најновијег напредног оружја.

Кедми (Фото: Јутјуб)

Стручњак је прокоментарисао недавно саопштење Пентагона о успешним тестовима америчке хиперсоничне ракете.

Он је нагласио да су Сједињене Државе тек на почетку дугог путовања. Апсолутно је немогуће говорити о било каквим карактеристикама ове ракете, јер у ствари још не постоји.

Испоставило се, према мишљењу стручњака, да су све изјаве Вашингтона о затварању јаза са Русијом неосноване и немају реалну основу.

Кедми је подсетио Американце да, за разлику од њих, Русија нема једну, већ три врсте хиперсоничних пројектила, различитих карактеристика.

Они су већ у служби, а њихови параметри и карактеристике перформанси су много већи од оних још увек непроверених америчких. Да подсетимо, руским ракетама је потребно само 15 минута да долете до Сједињених Држава.

Али, главна ствар, према речима Кедмија, није чак ни то, већ чињеница да, истовремено са овим оружјем, Русија развија савремене системе за пресретање таквих пројектила.

Јаков Кедми је приметио да, заправо, Сједињене Државе не би требало толико да размишљају о својој ракети колико о својој заштити од руских ракетних система.

Према речима политиколога, само председник Русије може знати за стварни јаз између Русије и Сједињених Држава у области хиперсоничних технологија.

Он верује да ће само једна нова изјава руског лидера о наредном развоју догађаја бити довољна да Сједињене Државе гурне још више уназад.

Према речима израелског стручњака, у овом тренутку нема разлога да се верује да САД сустижу било кога.

Кедми сматра да, упркос свим уверавањима и победоносним извештајима Пентагона, стварни јаз између земаља само расте, а то повећање не иде у прилог Сједињеним Државама.

Путин је објавио енергетски рат Европи, а то му је омогућио Бајден! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА