Најновије

ЛАЗАНСКИ ОТКРИО КАКО ЈЕ ТУЂМАН ИЗБЕГАО СМРТ ЗА ДЛАКУ: Мислио је да су Хрвати послали ракету, али је "поклон" био од ЈНА

У тренутку напада Туђман је разговарао у згради са Стипом Месићем и Антом Марковићем, тадашњим председницима југословенског председништва и владе.

Мирослав Лазански. (Фото: ria.ru)

Мирослав Лазански је својевремено пред ТВ камерама открио шта се десило 7. октобра 1991. године када су авиони ЈНА "миг-29" гађали Банске дворе, седиште Владе републике Хрватске у Загребу.

- Бански двори нису били намештени. То се стварно десило. Бански двори су заиста бомбардовани. Знам како је све ишло. Годинама сам и ја веровао да су то Хрвати наместили као фору, али нису - окрио је Лазански и додао: 

- Фалило је 38 секунди да на лицу места буду убијени Фрањо Туђман и Анте Марковић. Ракета је закаснила 38 секунди.

Како каже њему је чак и тадашњи британски војни аташе у Београду рекао како су то Хрвати наместили.

- После сам се информисао и онда ми је наш дописник Политике који је током целог рата био дописник из Загреба рекао – Бог те мазо, пио сам кафу на Тргу Бана Јелачића кад сам видео кад је звекнуло - испричао је Лазански.

Подсетимо, ради се о догађају од 7. октобра 1991, када су авиони Југословенске народне армије ракетирали и тешко оштетили Банске дворе, седиште хрватске владе, у којима је тада била и резиденција првог хрватског председника Фрања Туђмана и у којој се он налазио у тренутку напада.

У том нападу погинула је једна особа, четири су повређене, срушен је део крова Банских двора, а скоро све просторије су оштећене.

У тренутку напада Туђман је разговарао у згради са Стипом Месићем и Антом Марковићем, тадашњим председницима југословенског председништва и владе.

Шиптари спремају акцију против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА