Најновије

У Украјини се спрема преврат 1. децембра!?

Председник Украјине Владимир Зеленски саопштио је на конференцији за медије да располаже информацијама да је за 1. децембар у Украјини планиран државни преврат и да би у то могао да буде умешан најбогатији украјински бизнисмен Ринат Ахметов.

Мајдан (Фото: РИА)

– Добио сам информацију да ће 1. децембра у нашој земљи бити покушан преврат… То није само информација агенција, имамо и снимак где представници Украјине са представницима Русије, да тако кажемо, разматрају учешће Рината Ахметова у државном преврату у Украјини и да ће за то бити употребљено милијарду долара – рекао је Зеленски.

Председник Украјине је додао да не верује да ће се преврат десити нити да ће Ахметов учествовати у њему. Зеленски сматра да окружење Ахметова покушава да му подметне и позвао га је у администрацију на разговор о тим подацима.

– Мислим да га увлаче у рат против украјинске државе – рекао је Зеленски и додао да би то била велика грешка, ратовати против сопственог народа и председника којег је изабрао украјински народ.

Ахметов је најбогатији Украјинац, а по богатству, које се процењује на преко 31 милијарде долара, на првом месту је и у Европи, испред власника шведске робне куц́е “Икеа”. Власник је фудбалског клуба “Шахтјор” из Доњецка и компаније “Систем капитал менаџмент”.

Подсетимо, у Украјини је 22. фебруара 2014. године извршен државни преврат, када је са власти удаљен председник Виктор Јанукович.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА