Најновије

ПОБУНА ПРОТИВ ВУЧИЋА НАСТАВЉЕНА ВЕЧЕРАС: Протест против режимског насиља (ВИДЕО)

Протест „против режимског насиља“ завршен је вечерас испред зграде РТС-а. Грађани који су се у 18 часова окупили на Тргу републике протестом и шетњом исказали су своје незадовољство поводом јучерашњег режимског насиља и бруталности полиције. Протесту је присуствовало више хиљада грађана, а одржао се у организацији покрета Не давимо Београд, Еколошки устанак и Отворена платформа „Акција“.

Протест (Фото: Јутјуб)

Протест је организован као реакција на јучерашње насиље усмерено према грађанима који су јуче блокирали саобраћај широм Србије.

Вечерашњи протест подржао је и Зоран Лутовац, председник Демократске странке.

– Ми смо увек тамо где се брани јавни интерес. Нас не занима ко позива, ко је организатор, нас занима само одбрана јавног интереса. Ми смо ту да се солидаришемо са свима онима који су жртве овог режима, рекао је Лутовац.

Добрица Веселиновић из покрета Не давимо Београд, рекао је за Данас да су се после јучерашњег насиља када су маскирани хулигани са багером напали окупљене грађане у Шапцу, окупили данас у Београду како би испричали људима пра се у Шапцу заиста десило.

– Ту смо да би људи схватили да је Српска напредна странка злоупотребила државу како би хулиганима омогућили да раде шта год хоће. У Шапцу су још неки људи приведени и ми ћемо им у сваком смислу помоћити. Тражимо да они буду пуштени на слободу, а да они који су заиста хулигани буду ухапшени“, изјавио је Веселиновић из покрета Не давимо Београд. Он је навео је да ће подржати наредну блокаду у суботу, а грађане позвао на сутрашњи протест у Лозници.

Веселиновић је рекао и да је напад на Шапчане који су јуче блокирали саобраћај био кординисан са полицијом, те да је преко мотороле једног од полицајаца се чуло – „Креће интервенција“.

Веселиновић је на крају говора подигао српску заставу.

Александар Јовановић Ћута из Еколошког устанка истакао је да је разлог вечерашњег протеста насиље које су јуче на блокади претрпели људи.

– Чекићи служе да се њима кују ексери, а не да се њима разбијају главе. Србија Александра Вучића је земља чекићара који људима који су устали да бране своју земљу разбијају главе. Зато смо се скупили и овде и зато ћемо се сутра окупити и у Лозници. Сутра у 8х знаћемо да ли ће бити ослобођен човек  који је јуче у Шапцу спречио да дрогирани возач багера улети међу људе и све их погази. Ако не буде ослобођен, следе нови протести у Шапцу, рекао је Ћута.

– Када смо позвали на овај протест, питали су нас неки – можете ли да искулирате до суботе? Не можемо. Бесни су сви. Неће се потрошити енергија, ово долази од бесних људи који ово више не могу да трпе. Јуче је стигла команда да се прегазе људи у Шапцу – багером. Багером, људи. Нећемо то трпети, нећемо то гледати. Тај јунак, тај Црни, тржимо да он буде ослобођен вечерас. Видели сте људе са палицама и чекићима а неки су имали и ватрено оружје. Кад сам о томе причао пре годину дана, сви су ми се смејали, рекао је ппредседник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

Он је истакао да недају да се усвоји срамни закон и сви ће се борити за то.

– Сутра у 10 у Лозници, сви. Тражимо две ствари – захтевамо да се Драган Миловановић Црни ослободи одмах а друга је – да нам дате име човека који је дозволио да се јуче погази држава. Нећете нас малтретирати, ово је питање достојанства“, позвао је окупљене Зеленовић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА