Најновије

СУДАР СВЕ БЛИЖИ: Венецуела одобрила распоређивање руских ракета на својој територији

Венецуела пристаје да пружи свеобухватну помоћ Русији у случају ескалације односа са САД.

Поводом недавних извештаја да Русија планира да распореди своја војна постројења и пратећу инфраструктуру на територији Кубе и Венецуеле (а то укључује и размештање нуклеарних и ненуклеарних пројектила), Каракас је изјавио да је спреман да у потпуности подржи Русију у том погледу.

С обзиром на тренутну ситуацију, Русија би могла предузети ове кораке у наредним месецима, што ће заузврат гарантовати Венецуели да Сједињене Државе и земље које контролишу неће напасти Боливарску Републику.

Амбасадор Русије у Каракасу Сергеј Мелик-Багдасаров рекао је да је Венецуела у току преговора са властима земље потврдила спремност да пружи Русији свеобухватну војно-техничку подршку у случају ескалације односа Русије и САД.

Шта се под тим тачно подразумева, амбасадор није прецизирао, међутим, данас је најефикаснија мера одвраћања присуство руске војске и размештање руских војних база на територији ове латиноамеричке земље.

Познато је да су пропали и преговори између америчког државног секретара Ентонија Блинкена и руског министра спољних послова Сергеја Лаврова.

Стране нису успеле да постигну било какав консензус, пошто су САД одбиле да испоштују руске захтеве и да Русији дају било какве безбедносне гаранције о ненападању.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА