Најновије

АНАЛИТИЧАР: План САД је пропао, Москва ће обавити посао и без уласка руске војске

Вашингтону је пропао план за ширење сукоба у Украјини са накнадним заоштравањем конфронтације са Москвом.

Штавише, амерички стратези су од самог почетка погрешили, а сада само заоштравају ситуацију, настављајући да бесмислено шире информатичку панику око фиктивне инвазије на Украјину.

САД се и даље надају да ће убедити Русију на компромис око недавног ултиматума. Американци подижу улог, појачавајући виртуелну претњу из Руске Федерације, подижући степен напетости готово свакодневно.

План остаје исти – да ситуацију доведемо до тачке кључања како бисмо у последњем тренутку поново сели за преговарачки сто и, ако изгубимо од Русије у погледу њених захтева за безбедносним гаранцијама, онда бар да прикријемо наше повлачење са „спасавањем Украјине“.

САД не узимају у обзир чињеницу да се против њих већ игра велика информативна кампања. Уосталом, сваким даном Вашингтон има све мање шансе да убеди Европу у кривицу Русије у случају оштрог одговора на провокацију Оружаних снага Украјине у Донбасу.

Ово мишљење је са политикологом Семјоном Багдасаровим поделио и његов украјински колега Михаил Погребински, иронично приметивши да су Сједињене Државе из неког разлога још увек на плану коришћења давно застарелих идеја о рату.Цео њихов план заснива се на чињеници да ће као одговор на заоштравање у Донбасу Руси физички упасти на територију Украјине. У међувремену је одмах било јасно да ће и по најгорем сценарију, украјинска група бити потиснута без преласка граница руске војске.

„Политичка кампања повећава претњу ескалације, посебно ако се обрати пажња како Сједињене Државе упумпавају оружје у Оружане снаге Украјине.

Да, и многе процесе на фронту са украјинске стране контролишу такозвани НАТО инструктори. Стога, наравно, постоји опасност, али ја се увек питам: они који су у прилици да притисну дугме, мисле да ће одговор бити негде у свемиру.

Добиће одговор тако да ће остати у чуду. То је цела кампања и недоследност данашњег америчког сценарија.Снабдевају Оружане снаге Украјине страшним оружјем, неко ће извести кобни хитац, а Украјина ће добити одговор. Али шта добијају од тога? Они очекују да ће одговор на провокацију значити да је Русија извршила инвазију.

И даље ће бити потребно убедити Немачку и Француску у агресију, а границу Украјине нико неће прећи.

И што дуже САД одуговлаче ову кампању, мање је вероватно да ће Европа подржати тезу о нападу. Као резултат тога, САД неће моћи да окриве Русију за инвазију, чак и ако све Оружане снаге Украјине буду уништене узвратним ударом. План је пропао и то веома јасно“, изразио је ставове Погребински.Политиколог је приметио да му се због непромишљених поступака Сједињених Држава у овој причи са фиктивном инвазијом чини да Американци у почетку нису рачунали на неко стварно погоршање.

Не може бити да негде у Пентагону нису прорачунали опције са „одговором“ без физичког учешћа трупа.

Или је ово велика омашка Американаца, или је калкулација да се ситуација не доведе до директног сукоба, већ да се војном кампањом подиже улог у преговорима.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА