Најновије

МИЛОШ КОВИЋ: Српски интерес је очување Републике Српске, о националним интересима се не праве компромиси

Историчар Милош Ковић рекао је поводом предстојећег народног скупа за одбрану Републике Српске у Бањалуци, да је очување Српске у њеном дејтонском капацитету српски интерес и да се о основним националним и егзистенцијалним интересима не могу правити компромиси.

Милош Ковић (Фото: Јутјуб)

Ковић је истакао да није случајно што управо борци организују овакав скуп и подсетио да, за разлику од Републике Српске где су се елите промениле, у Сарајеву елите чине и даље исти они људи из деведесетих који су ратовали против српског народа.

Он је истакао да иза власти у Сарајеву, стоје исте оне силе које су стајале и деведесетих, а које немају демократски легитимитет и покушавају да угрозе безбедност демократски изабраних представника Републике Српске – њеног председника и српског члана Председништва БиХ.

Ковић указује да је то стање у потпуности нерегуларно, а да је оно што је неопходно у овом тренутку за Републику Српску је то да добије пуну подршку Србије.

Он истиче да су у овом тренутку потребни трезвеност, стрпљење и „умеће чекања“, јер, како подсећа, не могу се правити компромиси о основним националним и егзистенцијалним интересима.

– Наш интерес у овом тренутку је очување Републике Српске у њеном дејтонском капацитету и наш циљ је очување Косова и Метохије у саставу Србије. Са тим стварима нема играња и ту нема попуштања – поручује Ковић.

Како каже, о свему осталом може да се разговара, али о основној егзистенцији Републике Српске и њених демократски изабраних, легитимних представника, не може да буде разговора.

– Јер онда ћемо имати „евромајдане“ као што су били 2014. у Украјини, а видели смо куда такве ситуације воде – закључује Ковић.

Борачка организација Републике Српске одржаће 20. априла у Бањалуци велики народни скуп под слоганом „Слобода“.

О петицији против увођења санкција Русији прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА