Најновије

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ СУТРА У СУДНИЦИ: Почетак суђења неизвестан, пре 10 дана им ухапшен адвокат!

У Специјалном суду у Београду за сутра је заказано суђење озлоглашеној криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића која се терети за бројна тешка кривична дела.

Фото: public

Подсетимо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и још 28 припадника криминалне групе, коју су, како сумња тужилаштво, формирали како би под параваном навијачке групе Принципи вршили разна кривична дела и тако преузели примат у подземљу, требало би сутра да буде доведено у Специјални суд у Београду на припремно рочиште, које ће, као и у другим случајевима, бити затворено за јавност. Овом оптужницом они се терете да су Здравка Радојевића, Милана Љепоју, Александра Глигоријевића, Горана Величковића и Лазара Вукићевића отели, потом мучили, брутално убили, секли на комаде, млели у индустријском машини за млевење меса, а затим их стављали у џакове и бацали у Дунав.

Беливук и Миљковић требало би да буду доведени из притвора, који се налази у истој згради као и судница. Међутим, питање је да ли ће се суђење одржати с обзиром на то да је њихов бранилац Дејан Лазаревић ухапшен пре десетак дана заједно са Дарком Шарићем, кога је такође заступао пред судом.

- Адвокат Дејан Лазаревић брани Вељка Беливука и Марка Миљковића, али и још десетак оптужених у овом случају. Иако оптужени поред Лазаревића имају бар по још једног адвоката, почетак суђења је ипак неизвестан - објашњава наш извор и подсећа да је претходно суђење Беливуку и екипи било одложено, јер је њихов брнилац тражио изузеће судије, председника суда и тужиоца. Како су сви предлози одбијени, ново припрмено рочиште тада је заказано за сутра.

На првом припремном рочишту, Вељко Беливук је по уласку у судницу припретио сведоцима-сарадницима Николи Спасојевићу и Бојану Хрватину, који су одали бројне тајне ове криминалне групе, добацивши им да су пи*ке.

На претходна два припремна рочишта од 30 оптужених, четри припадника клана дошла су са слободе - Војислав Ђорђевић, бивши рукометаш Партизана, Владимир Димитријевић, Беливуков аутомеханичар, који је на Скај апликацији имао надимак Шепртља, Никола Стефановић и једина жена на оптужници Беливуковог клана, Слађана Секулић.

Иначе, недавно је против ове криминалне групе подигнута и друга оптужница, према којој се овај група терети да је на исти начин убила и Горана Михајловића и Николу Митића.

Бројке

x 30 оптужених

x 13 припадника клана терети се за убиства

x 5 ликвидација се налази у првој оптужници

x 2 сведока-сарадника против клана

x 55 фотографија жртава нађено у телефонима

Спекулације о томе ко су главни фаворити за новог премијера Србије су увелико у току. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА