Најновије

СТРАХУЈЕ СЕ ДА БИ ПОБЕГЛИ И УНИШТИЛИ ДОКАЗЕ: Тужилаштво тражи продужење притвора за Шарића и остале

Тужилаштво за организовани криминал предложило је суду да продужи притвор Дарку Шарићу и осталим осумњиченим члановима његове организоване криминалне групе који су ухапшени средином априла.

Фото: Јутјуб

Продужење притвора тражи за све због опасности од бекства, да не би сакрили или уништили доказе и да не би поновили кривично дело у кратком временском року, док је за ухапшеног адвоката Дејана Лазаревића и Душка Мирковића суд раније по жалби одбране решењем отклонио као разлог за притвор опасност од бекства, речено је у тужилаштву.

Одлуку о продужењу притвора треба до сутра да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда.

Истрагом тужилаштва обухваћено је укупно 12 особа, од којих је за сада ухапшено седам.

Осим шесторице који су у притвору, и једног који је ухапшен у Беранама по међународној потерници, остали су тренутно у бекству и за њима се интензивно трага.

Један од чланова криминалне групе Александар Бошковић предао се полицији кратко након Шарићевог хапшења, док је полицајац Данило Стојковић ухапшен у Беранама по међународној потерници и чека се одлука тамошњих органа о његовом изручењу Србији.

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило након хапшења да је Шарић организовао и наложио извршење кривичног дела тешко убиство Милана Миловца у Еквадору, Јужној Америци.

За то убиство у Хрватској се води поступак против двојице припадника ове организоване криминалне групе - Петра Ћосића и Мануела Вулића.

Поред Шарића, истрага српског тужилаштва и обухвата поменутог адвоката Лазаревића, Бојана Станојковића, Данила Одовића, Александра Бошковића, Николу Спасојевића, Данила Стојановића, Милутина Радоваовића, Душка Мирковића, Стефана Андрејића, Марка Вукића и Уроша Радовановића (бивше презиме Мишић).

Они се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података, саопштило је тужилаштво.

Тужилаштво указује да постоје основи сумње да је Шарић од почетка 2020. до 14. априла 2022. године, организовао организовану криминалну групу која је у међународним размерама на територији Јужне Америке спроводила криминални план договарања неовлашћене куповине кокаина, његов транспорт до Европе ради даље продаје, а све у циљу стицања финансијске користи.

Преко припадника ове криминалне групе у Јужној Америци и других лица, припадници групе су лишили живота лица која би покушала да осујете остварење контаката припадника његове криминалне групе са добављачима опојне дроге из Јужне Америке.

Такође, преко припадника организоване криминалне групе у Србији, предузимане су радње које би утицале на ток и исходе кривичних поступака који се воде против Дарка Шарића и других пред Специјалним судом због кријумчарења кокаина и прања пара, а којима је првостепеним пресудама осуђен на 15, односно 9 година затвора.

Ове радње су биле усмерене на дискредитацију и евентуални губитак статуса сведока сарадника у овим поступцима Небојше Јоксовића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА